Dolar

34,0853

Euro

38,0919

Altın

2.841,70

Bist

9.975,61

Aşırı sağcı lider beşinci kez zorla Mescid-i Aksa'ya girdi

Siyonist rejim İsrail’in ulusal güvenlik bakanı Ben Gvir Mescid-i Aksa'ya zorla girdi. Bunun, Gvir’in Aralık 2022'de bakan olmasından bu yana beşinci kez zorla camiye girişi olduğu belirtildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-19 17:02:10

Aşırı sağcı lider beşinci kez zorla Mescid-i Aksa'ya girdi

Siyonist rejim İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in dün Mescid-i Aksa'ya zorla girdi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, aşırı sağcı bakan, İsrail işgal güçlerinin sıkı güvenlik önlemleri altındaydı. Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'nden bir yetkili, Ben Gvir'in kutsal caminin avlularında provokatif bir tur attığını bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, İsrailli bakanın ziyareti sırasında İsrail güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engellediğini de sözlerine ekledi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Ben Gvir, genellikle yasadışı İsrailli yerleşimciler tarafından camiye saldırmak için kullanılan batı Al-Mugharbah Kapısı'ndan giriş yaptı.

Aşırı sağcı Otzma Yehudit'in (Yahudi Gücü) lideri Gvir, cami saldırılarını teşvik etmesiyle ünlü. Netanyahu'nun Hamas'la Gazze'deki savaşı sona erdirecek bir anlaşma imzalaması halinde ise koalisyonu bozmakla tehdit etti.

Filistinli örgütler camiye zorla girişi öfkeyle karşılarken Ürdün, Ben Gvir'i sitenin "kutsallığını ihlal etmekle" suçladı ve sitenin "uluslararası hukukun ve Kudüs'teki mevcut tarihi ve hukuki durumun açık ve kabul edilemez bir ihlali" olduğunu savundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan Kudah, işgalci yetkililerin Kudüs veya kutsal mekânları üzerinde hiçbir egemenliği olmadığını öne sürerek, kutsal caminin Müslüman isimlerinden biri olan Harem-i Şerif'in tamamının tamamen Müslümanlara ait bir mekan olduğunu söyledi.

Kaynak: english.almanar.com.lb

Haber Ara