Dolar

33,9899

Euro

37,7404

Altın

2.821,05

Bist

9.685,49

BAE'den Fransa'ya Durov'la ilgili '80 jet siparişi' uyarısı!

BAE, Telegram CEO'su Pavel Durov'un gözaltına alınmasına yanıt olarak Fransa'dan 10 milyar dolar değerinde 80 savaş uçağı satın alma sözleşmesini askıya alma yönünde kritik bir yaptırım karar aldı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 11:15:13

BAE'den Fransa'ya Durov'la ilgili '80 jet siparişi' uyarısı!

BAE Dışişleri Bakanlığı ayrıca Fransız hükümetinden Durov'a derhal konsolosluk hizmetleri sağlamasını ve Cumartesi günü sürpriz bir tutuklamanın ardından polis gözetiminden serbest bırakılmasına yardımcı olmasını talep etti.

Paris'te Telegram kurucusu Pavel Durov'un gözaltına alınmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa ile askeri-teknik iş birliğinin tamamen ortadan kaldırılması ihtimalini değerlendiriyor.

Gelişme Telegram kanalında, "Birleşik Arap Emirlikleri, Telegram kurucusu Pavel Durov'un Paris'te gözaltına alınmasının ardından Fransa ile askeri-teknik işbirliğinin tamamen abluka altına alınması ihtimalini değerlendiriyor" şeklinde duyuruldu.

Ayrıca, Durov'un tutuklanmasının ardından BAE'nin Fransa'dan 80 savaş uçağı satın alma sözleşmesinin uygulanmasını dondurduğu da belirtiliyor.

Fransa vatandaşı olan Durov'un aynı zamanda BAE vatandaşı olduğu biliniyor.

EADaily'nin haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, WAM ajansında yayınlanan açıklamada, Fransa'dan, Paris'te gözaltına alınan Pavel Durov'a, BAE vatandaşı olarak gerekli tüm konsolosluk hizmetlerine erişim sağlanması çağrısında bulundu.

Çağrıda, "BAE, Le Bourget havaalanında Fransız yetkililer tarafından gözaltına alınan Telegram sosyal ağının kurucusu BAE vatandaşı Pavel Durov'un davasını yakından takip ediyor. Fransız hükümetine acilen gerekli tüm konsolosluk hizmetlerini sağlaması talebinde bulunuldu." ifadesine yer verildi.

BAE, Fransa'daki yetkililer tarafından tutuklanması ve ilk gözaltı süresinin uzatılmasının ardından, Emirlik vatandaşı olan Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un davasını yakından takip ettiğini duyurmuştu.

Haber Ara