Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Balık avlarken köpekbalığı saldırıp kafasını kopardı

Jamaika'da zıpkınla balık avlayan 16 yaşındaki bir genç, köpek balığı saldırısı sonucu kafası koparak hayatını kaybetti.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-30 23:31:17

Balık avlarken köpekbalığı saldırıp kafasını kopardı

Yerel medyaya göre, Jahmari Reid, Jamaika'nın kuzey kıyılarında zıpkınla balık avlamaya gittikten sonra başı kopmuş ve kolu parçalanmış halde bulundu.

Polis, Jamaika'nın kuzeybatısındaki Trelawny bölgesinden olan lise öğrencisi Jahmari Reid'in pazartesi günü tek başına denizde kaybolduğunu söyledi.

Reid, adanın hemen kuzeyinde, ünlü bir turizm kasabası olan Montego Bay yakınlarındaki sularda zıpkınla balık avlıyordu.
Polis, balıkçıların ertesi gün cesedinde köpekbalığı saldırısından kalan izleri olan yaralarla bulduğunu söyledi.

Yerel basında çıkan haberlerde, gencin başının ve bir kolunun köpekbalığı tarafından koparıldığı belirtilirken, köpekbalığını yakalan ve gencin kesik başını arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Jahmari'nin babası Michael Reid, Jamaica Observer'a şunları söyledi:
"Kendi başına denize açıldığına ve sonucun bu olduğuna inanamıyorum. Bunu bilmek üzücü. Kendimi çok kötü hissediyorum."

Florida merkezli Uluslararası Köpekbalığı Saldırısı Dosyası'na göre, köpekbalığı saldırıları dğnyada nadir görülüyor; geçen yıl dünya çapında toplam 69 sebepsiz saldırı doğrulandı ve 14 ölüm bildirildi.

Florida Doğa Tarihi Müzesi ve Amerikan Elasmobranch Derneği tarafından yönetilen dosyaya göre, Jamaika'da 1749 yılından bu yana sadece üç sebepsiz köpekbalığı saldırısı bildirildi.

SkyNews

Haber Ara