Dolar

34,2497

Euro

37,0196

Altın

3.027,80

Bist

8.838,60

Benzema: Müslüman olduğum için bu ülkeyi seçtim

Fransız yıldız Karim Benzema, Arap medyasına verdiği video röportajında Suudi Arabistan'a geliş sebebini, 'kaplanları' tercihini ve eski Portekizli meslektaşı Cristiano Ronaldo ile olan ilişkisini anlattı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-06-08 23:17:06

Benzema: Müslüman olduğum için bu ülkeyi seçtim

Benzema, birkaç gün önce 2022-2023 sezonu için Suudi ligi şampiyonu “Roshan” ile 2025-2026 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladı.

FyIOHljXoAM5uhz

"MÜSLÜMAN OLDUĞUM VE MÜSLÜMAN ÜLKE OLDUĞU İÇİN SEÇTİM"

Benzema, taraftarların beğenisine sunulmadan saatler önce Al-Ittihad kulübünün resmi Twitter hesabında yayınlanan röportajda şunları söyledi:

"Suudi Arabistan'ı Müslüman olduğum ve Müslüman bir ülke olduğu için seçtim. Hep burada yaşamak istemişimdir. İnsanların sevgisini hissettiğim Müslüman bir ülkede olmak önemli. Daha önce Suudi Arabistan'ı ziyaret ettim. Önemli olan Müslüman, sevilen ve güzel bir ülke olması. Yeni bir deneyim yaşama fırsatı bulmak için olmak istediğim yer burası."

"ARAPÇA'YI AKICI KONUŞMAK İSTİYORUM"

Fransız yıldız, Mekke'ye yakın bir şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu gizlemedi ve "Burası bir Müslüman için önemli çünkü burası kendimi en iyi hissettiğim yer." dedi.

4_33

35 yaşındaki Fransız futbolcu, Suudi Arabistan'da bulunduğu için Arapça öğrenme ve akıcı konuşma arzusu beslediğini de itiraf etti.

2022 yılında "Dünyanın en iyi oyuncusu" dalında Altın Top ödülünü kazanan futbolcu, Cidde kulübü Al-Ittihad'a katılma nedenini ise, "Bu efsanevi kulüpte olmaktan çok mutluyum. Bu yeni bir mücadele ve yeni bir hayat, antrenmanlara başlayacağım için heyecanlıyım. Suudi Arabistan'ın en iyi kulüplerinden biri olduğu için bu takımı seçtim. Tutkulu bir taraftar kitlesine sahip, birçok unvanı olan ve en iyi kulüplerden bir kulüp. Bu kulübün gelişimine ve ilerlemesine katkıda bulunmak istiyorum." sözleriyle açıkladı.

3_47

Benzema, Al-Ittihad ile şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Benzema şöyle devam etti:

"Al-Ittihad ile daha fazla unvan elde etmek için çalışacağım ve Khaled'in mirasını sürdürme arzumun yanı sıra seyirciyle özel bir bağ kurmayı da hedefliyorum. Devam etmeliyim ve yakaladığım başarıyı sunmalıyım. Avrupa'da başardım ve bu başarı benimle birlikte Suudi Arabistan'a geldi."

"RONALDO'YU BURADA GÖRMEK HARİKA"

Eski Real Madridli oyuncu, ailesinin Krallığa taşınma kararından memnun olduğunu doğrulayarak, yakında kendisiyle birlikte olacağını belirterek, "Suudi Arabistan bizim için en uygun yer" dedi.

2_91

Benzema, eski meslektaşı Cristiano Ronaldo'nun ardından Suudi Arabistan Ligi'nde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Onu burada görmek harika, ülkenin futbolu geliştirme arzusunu temsil ediyor ve bu konu uluslararası alanda önemli. Burada oynayan büyük isimler var. Cristiano bir tarafta ve ben bugün buradayım, bu yüzden Suudi Arabistan'daki futbolun uluslararası alanda etkili olduğunu göstermek önemli."

Real Madrid deneyiminden de bahseden Benzema, "Real Madrid için oynadım ve birçok şampiyonluk kazandım ve Madrid için oynamış olmaktan ve kariyerimi bu şekilde bitirmekten gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

ArapPostası

Haber Ara