Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Biden: İran İsrail'i savunmak üzere 50 ülkeyi seferber etti

ABD başkanlık yarışındaki Biden ve Trump tartışmasından İran’la ve iddia edilen nükleer programıyla ilgili herhangi bir ipucu çıkmadı. Yalnızca Biden, İran’ın dron ve füze fırlatarak İsrail’i savunmak üzere 50 ülkeyi seferber ettiğini söyledi.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-28 12:08:38

Biden: İran İsrail'i savunmak üzere 50 ülkeyi seferber etti

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump dün gece televizyonda yayınlanan ilk tartışmalarında İran üzerinden de atıştı. Her biri diğerini zayıflıkla suçlarken İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik politikalarla ilgili herhangi bir ipucu vermedikleri gözlerden kaçmadı.

Her iki aday da ülkeyle ilgili herhangi bir soru olmamasına rağmen İran'ı referans gösterdi. Dış politika tartışılırken İran, her iki tarafça da yalnızca bir saldırı hattı olarak anıldı. Bir sonraki ABD yönetiminin İslam Cumhuriyeti ve onun Devrim Muhafızları ile nasıl başa çıkabileceğine dair hiçbir fikri yoktu.

BIDEN: İRAN 50 ÜLKEYİ İSRAİL'İ SAVUNMAK ÜZERE SEFERBER ETTİ

Trump, “İran parasızdı. Çin dahil İran'la iş yapan hiç kimse ABD ile iş yapamazdı. Hepsi geçti” dedi. Öte yandan İran'ın Orta Doğu'daki Amerikan karşıtı faaliyetlerini azaltmada başarılı olduğunu iddia etti. “İran parasızdı. Hamas'a, Hizbullah'a, teröre verecek paraları yoktu. Hiçbir şekilde para yok" iddiasında bulundu.

Biden ise İran'ın Nisan ayında İsrail'e onlarca drone ve füze fırlatması üzerine "50 ülkeyi" İsrail'i savunmak için seferber ettiğine dikkat çekti.

Her iki aday da birçok kez İslam Cumhuriyeti'nin nükleer bomba ile silahlanmasını durdurmak için mümkün olan 'her şeyi' yapmaya söz vermesine ve onu "dünyanın en büyük terör sponsoru devleti" olarak nitelendirmesine rağmen, İran'ın iddia edilen nükleer programından hiç bahsedilmedi.

Kaynak: www.iranintl.com

Haber Ara