Dolar

32,6610

Euro

35,4440

Altın

2.506,82

Bist

10.851,78

Biden yönetiminden teknolojiye milyon dolarlık fonlar

Biden yönetimi 12 teknoloji merkezini desteklemek için 504 milyon dolar fon sağlayacak.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-07-04 17:28:46

Biden yönetiminden teknolojiye milyon dolarlık fonlar

Biden yönetimi evvelki gün aralarında Ohio, Montana, Nevada ve Florida'nın da bulunduğu ABD genelindeki bir düzine teknoloji merkezine 504 milyon dolarlık uygulama hibesi dağıtacağını duyurdu.

Bu nakit enjeksiyonu, kuantum hesaplama, biyoimalat, lityum piller, bilgisayar çipleri ve kişiselleştirilmiş tıp gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesini destekleyecek. Bu hareketin, Demokrat yönetimin teknolojik yeniliği San Francisco, Seattle, Boston ve New York City gibi birkaç büyük şehirde yoğunlaşmak yerine ülke geneline daha eşit bir şekilde yayma çabasının bir parçası olduğu aktarıldı.

Ticaret Bakanı Gina Raimondo, duyurudan önce yaptığı telefon görüşmesinde, "Gerçek şu ki, ülkenin her yerinde akıllı insanlar, büyük girişimciler ve öncü araştırma kurumları var. Eğer onlara 21. yüzyılın küresel ekonomisini tanımlayacak teknoloji sektörlerinde rekabet edebilecekleri ve kazanabilecekleri kaynakları vermezsek, masada çok fazla potansiyel bırakmış oluruz" dedi.

Finansman, Ticaret Bakanlığı'nın Ekonomik Kalkınma İdaresi tarafından sağlanıyor. Biden yönetimi, Ekim 2023'te 31 teknoloji merkezi belirlemişti ve bu son duyuru, bunlardan bazılarına rekabet amaçlı ek kaynak sağlayacak.

Raimondo ayrıca yönetimin, belirlenen tüm teknoloji merkezlerinin yararlanabilmesi için programa daha fazla fon sağlanması için baskı yaptığını da açıkladı. Finansman alan teknoloji merkezleri arasında Colorado ve New Mexico'daki Elevate Quantum Tech Hub için 41 milyon dolar, Montana'daki Headwaters Hub için 41 milyon dolar ve Indiana'daki Heartland BioWorks için 51 milyon dolar ile yer alıyor.

İşte ayrılan bütçe ve o merkezler:

- Illinois'deki iFAB Tech Hub için 51 milyon dolar.

- Nevada Teknoloji Merkezi için 21 milyon dolar.

- New York'taki NY SMART I-Corridor Teknoloji Merkezi için 40 milyon dolar.

- New Hampshire'daki ReGen Valley Teknoloji Merkezi için 44 milyon dolar.

- Güney Carolina ve Georgia'daki SC Nexus for Advanced Resilient Energy için 45 milyon dolar.

- Güney Florida ClimateReady Teknoloji Merkezi için 19 milyon dolar.

Kaynak: mirror.co.uk

Haber Ara