Dolar

34,0031

Euro

37,8575

Altın

2.819,38

Bist

9.577,46

Bir patates ön camınızın donmasını nasıl önleyebilir?

Otomobil uzmanları, patates kullanmak da dahil olmak üzere, şiddetli havalarda aracınıza nasıl bakacağınıza dair ipuçları paylaştı.

9 Ay Önce Güncellendi

2024-01-05 23:14:07

Bir patates ön camınızın donmasını nasıl önleyebilir?

John Clark Motor Group, zorlu hava koşullarında işe gidip gelirken arabanızda güvende kalmanız için takip etmeniz gereken 8 ipucu paylaştı.

Bunlardan bazıları oldukça sıra dışı. Mesela, ön camınızı temizlemek için yarım patatesin alt kısmını kullanmak.
Birleşik Krallık'ın birçok yeri ciddi su baskınlarından etkilendi.

Uzmanlar, Birleşik Krallık'ta son günlerde benzer koşullarda mümkün olduğunca insanların araç kullanmamasını ve yollardan uzak durmasını tavsiye ediyor.

Ancak bunun bazı insanlar için bir seçenek olmadığının da farkında olan uzmanlar, bu nedenle sürücülerin direksiyon başına geçmeleri gerektiğinde takip edebilecekleri sekiz önemli ipucu paylaştı.

ÖN CAMINIZA PATATES SÜRÜN

Kulağa tuhaf gelse de bu ipucu gerçekten işe yarıyor. Kesilmiş bir patatesin alt kısmını ön camınızın yüzeyine sürtmek, dondurucu havalarda yardımcı olabilir.

Soğuk havalarda ön camınızın donmasını engelleyebilir ve hatta yağmurda araç kullanırken bile yardımcı olabilir.
Patatesteki nişasta, cam ile hava arasında bir bariyer görevi görerek ön camınızın buğulanmasını ve görmeyi zorlaştırmasını önlemeye yardımcı olabilir.

GÜVENLİ MESAFEYİ KORUYUN

Sağanak yağışlarda, özellikle de birdenbire ortaya çıkan sağanak yağmurlarda, önünüzdeki araçla aranızdaki normal mesafeyi en az iki katına çıkarmalısınız.

BAGAJINIZDA DAİMA ACİL DURUM ÇANTASI BULUNDURUN

Bu kadarı aşırı görünebilir, ancak kazalardan ve arızalardan uzun trafik sıkışıklıklarına kadar hava durumunun ne tür bir seyahat kaosuna neden olabileceğini asla bilemezsiniz. Bu nedenle arabanızda her zaman bir acil durum çantası bulundurmak iyi bir fikirdir.

Çantada, telefonunuz için bir güç bankası, arıza durumunda bir uyarı üçgeni, bir miktar bozulmayan yiyecek, su, ışıldak, termal bir battaniye, giysi ve yansıtıcı bir yelek veya ceket içerebilir.

YAVAŞ SÜRÜN VE SU BİRİKİNTİSİNDEN KAÇININ

Durgun sudan geçmek zorunda kalırsanız, birinci veya ikinci viteste yaklaşık 3 ila 4 mil/saat hızla ilerleyin.

Çok hızlı araç kullanmak yalnızca lastiklerinizin yerle teması kaybetmesine ve dolayısıyla kaymanıza ve hatta çarpmanıza neden olmakla kalmaz, aynı zamanda bir yayaya sıçrayabilir.

Yayalar, bisikletliler ve motosikletliler gibi diğer yol kullanıcılarına daha fazla alan tanıyın çünkü bu kişilerin şiddetli rüzgarlar tarafından savrulmaları veya dikkatlerinin dağılması ve su baskını önlemek için çabalamaları daha olasıdır.

LASTİK KONTROLÜ

Yasal lastik derinliği 1,6 mm olsa da bu minimum bir değerdir ve 3 mm'den az olmamasını hedeflemeniz önerilir.

HIZ SABİTLEYİCİDEN KAÇININ

Hız sabitleyici çok kullanışlı bir araç olsa da, daha fazla kontrole ihtiyaç duyulacağından şiddetli yağmurda kullanmaktan kaçınmalısınız.

Tehlikeli sürüş koşulları, tetikte olmanız gerektiği anlamına gelir.

ARACINIZIN FRENLERİNİ TANIYIN

Arabanızın frenlerini birçok kez kullanmış olsanız da, kötü hava koşullarında yola çıkmadan önce frenlerinizin ne kadar ağır veya hassas olduğu da dahil olmak üzere fren sisteminin tam kapsamını bildiğinizden emin olun.

DOLDURUN/ŞARJ EDİN

Yakıtın bitmesi hiçbir zaman iyi bir durum değildir, çünkü en azından zahmetlidir. Kötü hava koşullarında bu daha da tehlikeli olabilir.

Yakıt uyarı ışığınız yanmadan önce yakıtınızı iyice doldurduğunuzdan emin olun.
Elektrikli bir aracınız varsa, yolculuğunuza çıkmadan önce gece boyunca şarj ettiğinizden ve yeterince menzile sahip olduğunuzdan emin olun.

Uzun bir yolculuk yapıyorsanız, gerekli yakıt duraklarını hesaba kattığınızdan emin olun ve gerekirse rotanızı ayarlayın.

Haber Ara