Dolar

32,5746

Euro

35,3093

Altın

2.471,90

Bist

10.850,29

Blinken'den Hizbullah açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: İsrail kuzeydeki egemenliğini Hizbullah yüzünden kaybetti.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-02 14:50:54

Blinken'den Hizbullah açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Ekim ayından bu yana işgal altındaki Filistin'in kuzeyine karşı başlattığı sürekli sınır ötesi saldırılar nedeniyle İsrail'in kuzey kesimindeki "egemenliğini" kaybettiğini söyledi.

Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde halka açık bir röportaj sırasında "İnsanlar evlerine giderken kendilerini güvende hissetmiyorlar" dedi. Blinken, "Güvensizlik konusunda bir şeyler yapılmadığı sürece insanlar geri dönme konusunda güvene sahip olmayacak" dedi. Kuzey sınır yerleşimlerinde yaşayan 100.000'e yakın İsraillinin evlerine dönemediğini ve bölgelerin büyük ölçüde terk edildiğini söyledi.

İSRAİL SINIRINDA 1000'DEN FAZLA EV YIKILDI

Öte yandan Hizbullah, Siyonist işgal ordusunun Gazze'de soykırım savaşına başlamasından bu yana İsrail'e karşı sınır savaşı yürütüyor. Celile ve Golan'daki askeri karakollar ve yerleşim yerleri roket, drone ve topçu saldırılarına maruz kaldı. Sınır bölgesindeki tüm İsrail askeri bölgeleri, kışlaları ve üsleri bombalandı, binden fazla ev yıkıldı veya hasar gördü.

Pazar günkü Siyonist kabine oturumunda bakanlar arasında fırtınalı tartışmalar yaşandı. Siyonist medya, Netanyahu da dahil olmak üzere tüm konferans katılımcılarının, anlaşmaya karşı çıkan iki aşırılıkçı bakan Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich dışında, kuzey sınırlarında sükunetin yeniden sağlanmasına yönelik anlaşmayı onayladığını dile getirdi.

Kaynak: Al Manar

Haber Ara