Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Boeing'te bir kaza daha: Lastik patladı, 2 işçi öldü

Delta Havayolları'na ait bir uçağın bakımı sırasında yaşanan kazada patlayan uçak lastiğinin 'bir metal parçasını füze gibi fırlayıp' iki işçinin ölümüne sebep olduğu bildirildi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 18:36:31

Boeing'te bir kaza daha: Lastik patladı, 2 işçi öldü

ABD'deki Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı'nda bir Boeing uçağının lastiğinin patlaması sonucu iki işçinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Delta Air Lines'a ait Boeing 757-232 uçağı, Pazar gününden beri Delta Teknik Operasyon Bakım (Delta TechOps) hangarında bakım görüyordu.

Ekran Alıntısı_905

Lastik patlamasına neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Ancak FOX 5 Atlanta kaynaklarına göre, lastik o sırada uçaktan sökülmüştü.

Yerel WSB-TV'ye göre patlama, "bir metal parçasını füze gibi fırlattı" ve iki çalışan anında öldü, bir diğeri ise ciddi yaralarla hastaneye kaldırıldı.

Clayton İlçe Adli Tıp Kurumu, kurbanların 58 yaşındaki Mirko Marweg ve 37 yaşındaki Luis Aldarondo olduğunu açıkladı.

Delta TechOps Başkanı ve Operasyon Şefi John Laughter, iki ekip üyesinin ölümünü doğruladı.

Laughter, medya tarafından paylaşılan bir açıklamada, "Ne yazık ki, olaya sırasında ekip üyelerimizden ikisi hayatını kaybetti ve bir diğer ekip üyesi de ciddi şekilde yaralandı" dedi.

Ekip şefi, mağdurların ailelerine destek sundu ve olayla ilgili soruşturma sözü verdi.

Boeing firması, son yıllarda uçaklarında ortaya çıkan çeşitli kusurlar nedeniyle giderek artan incelemelere maruz kaldı. Bu durum uçaklarla ilgili güvenlik endişelerine ve soruşturmalara yol açtı.

En son olayda şirket, incelemelerin dört test uçağından üçünün kritik parçalarında arızalar ortaya çıkarmasının ardından 777X jet uçağının test uçuşlarını durdurmuştu.

RT

Haber Ara