Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Bombaları imzalayan İsrailli judocu çıktı!

Siyonist rejim İsrail’in Olimpiyat takımının bayrak taşıyıcısı Filistinli çocukları hedef alan bombalara imza atan şahıs çıktı. Sosyal medyada tepkiler adeta çığ gibi büyüdü.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-24 15:46:54

Bombaları imzalayan İsrailli judocu çıktı!

İsrail takımının Paris Olimpiyatları'ndaki bayrak taşıyıcısı Peter Paltchik, Gazze'deki Filistinli sivilleri hedef alan bombalara imza atmasıyla tanınıyor.

İsrail takımı, Fransız hükümetinin ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Gazze'deki soykırım savaşı nedeniyle oyunun yasaklanması yönündeki çağrıları reddetmesinin ardından Cuma gününden itibaren Paris Olimpiyatlarına katılmaya hazırlanıyor.

İnternet kullanıcıları, Olimpiyat Oyunlarını organize etmekten sorumlu kuruma ve Emmanuel Macron hükümetinin "kitlesel katillerin" önemli spor müsabakalarına katılmasına izin vermesine öfkeleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Paris Olimpiyatları'nda İsrail grubunun bayrak taşıyıcısı, 100 kilo altı kategorisinde yarışan Ukrayna doğumlu İsrailli judocu Peter Paltchik olacak.

Sosyal medya kullanıcıları, eski Avrupa şampiyonu Paltchik'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocukları hedef alan bomba bombalarına imza atanlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Paltchik, İsrail rejiminin Ekim 2023'te kuşatma altındaki bölgedeki Filistinlilere karşı soykırım savaşını başlatmasının ardından X'te yaptığı bir paylaşımda, kendisi tarafından imzalanan mühimmatların bir fotoğrafını paylaştı. Tweetinde "Benden size memnuniyetle" yazdı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

İngiltere'de yaşayan spor muhabiri Leyla Hamed, Paltchik gibi İsrailli sporcuların varlığının "Paris'teki bu Olimpiyatların Soykırım Oyunları olarak hatırlanmasını sağlayacağını" söyledi.

Hamed, Paltchik'in Japonya'da Filistin yanlısı bir protestoyu bozan ve Olimpiyat formasını giyerken protestocuları taciz eden judo takımının bir parçası olduğunu ekledi.

"Bu @Olimpiyat ruhunu temsil ediyor mu?" diye sordu. Tweetleri, İsrail Olimpiyat takımının 5 Temmuz'da Paltchik ve Andi Murez'in Paris Olimpiyatları'nda İsrail birliğinin bayrak taşıyıcıları olacağını belirten bir gönderisine yanıt olarak geldi.

ABD'de yaşayan gazeteci ve Grayzone web sitesinin editörü Max Blumenthal, Hamed'in tweet'ine yanıt verirken İsrail'in "nadiren altın kazandığını, çünkü kitlesel çocukları katletme ve Batılı siyasi hileleri manipüle etme konusunda Olimpiyat yarışmaları olmadığını" yazdı.

Irish Daily Star'ın baş spor yazarı Kieran Cunningham da Paltchik'in Paris Olimpiyatları'nda İsrail takımının bayrak taşıyıcısı olmasına tepki gösterdi ve bunu "rezalet" olarak nitelendirdi. "Irkçı İsrail'in Olimpiyatlara katılmasına izin verilmesi utanç verici" diye yazdı.

Yahudi barış aktivisti Boren Kraunt, X'teki bir gönderide Paltchik'in İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ile poz verdiği, judoka tarafından imzalanan mermiler ve Filistin yanlısı protestocuları taciz ettiği fotoğraflarını paylaştı. “Peter Paltchik İsrail'in Olimpiyatlarda bayrak taşıyıcısı. Her şeyden önce, savaş standardını taşıyor ve basit zevkleri var: Netanyahu ile poz vermek, top mermileri imzalamak, katliamları kutsamak için Yahudiliği kötüye kullanmak ya da ateşkes için göstericileri korkutmak için kimonosunu kullanmak" diye yazdı.

Cezayirli bir aktivist olan Anita Rama da İsrail'in 2024 Olimpiyat bayrak taşıyıcısını takipçilerine tanıtmak için X'te, "İşte, özellikle Filistinli çocukları katletmeyi amaçlayan bombalara imza atması ve imza atması ile tanınan, İsrail Olimpiyat delegasyonunun bayraktarı Peter Paltchik" diye yazdı. Bunlar sportmenlik olimpiyatları değil, soykırım ve utanç olimpiyatları” dedi.

Haklar ve savunuculuk grubu Avaaz'ın kampanya yöneticisi Fadi Kuran, X'te yaptığı bir paylaşımda, Uluslar arası Adalet Divanı UAD'ın tavsiye niteliğindeki görüşünün, Olimpiyatların İsrail'i resmi olarak yasaklaması yönünde talimat verdiğini belirtti. “Uluslar arası Adalet Divanı'nın ırkçılığı ve sistematik ayrımcılığı yasaklayan bir politikası var ve bu tür uygulamalara girişen hükümetlerin yasaklanmasını gerektiriyor. UAD, İsrail'in bu eylemlerden suçlu olduğunu doğruladı" diye yazdı.

"İsrail'in katılımına izin vermek UAD tüzüğüne aykırıdır. Filistin Olimpiyat Komitesi'nin talebini göz ardı etmek, Paris Olimpiyatlarını ve Olimpiyat komitesinin her üyesini kalıcı olarak lekeleyecektir."

Paris Olimpiyatları'nın 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında Fransa'da düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: Press tv

Haber Ara