Dolar

32,7092

Euro

35,1396

Altın

2.440,84

Bist

10.296,80

Çeçenistan'da Filistinli sığınmacılara yeni evleri teslim edildi

İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında yerlerinden edilmiş Gazzelilerden bazıları, Rusya'nın Çeçen Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de yeni bir yuva buldu.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-29 10:23:12

Çeçenistan'da Filistinli sığınmacılara yeni evleri teslim edildi

Bölge yöneticisi Ramazan Kadirov, Rusya'nın Müslüman çoğunluklu Çeçen Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'nin yeni inşa edilen mahallesinde Gazze'den yerinden edilen 200'den fazla Filistinliye daireler verildiğini duyurdu.

Kadirov'un annesi Aymani'nin yönettiği bir vakıf, geçen kasım ayında Rusya topraklarına kabul edilen mültecilerin kalıcı olarak barınması amacıyla beş apartman binasının yapımını üstlendi.

Kadirov dün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Filistinli kardeşlerimizi yeni ve konforlu konutlar buldukları için tebrik ederiz! Bir daha savaş görmemelerini, bolluk içinde yaşamalarını, refah içinde yaşamalarını diliyorum!”

Kadirov, başlangıçta Grozni'nin güneydoğusundaki Gorny Klyuch çocuk tatil beldesinde barındırılan mültecilerin artık Çeçen başkentinin Visaitovsky Bölgesi'ndeki 209 kişinin 40 yeni dairede yaşayacağı bir komplekse taşınacağını söyledi.

Çeçen lidere göre, kompleksin inşası yaklaşık altı ay sürdü. Bu süre zarfında Filistinlilerden 55'i için iş bulundu, çocukları ve gençleri ise okullara ve üniversitelere yerleştirildi. Eğitim Rusça veriliyor.

Kadirov, ayrıca "Acil planlarımız arasında, mültecilerin ulusal kimliklerini koruyabilmeleri için Çeçen Cumhuriyeti'nde bir Filistin topluluğunun oluşturulması yer alıyor" dedi.

Binalar, Kadirov'un babası adına kurulan Akhmat Kadirov Vakfı'nın 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenle açıldı.

Kadirov törende, "Çeçen halkı, savaşın tüm zorluklarını hiç kimse gibi bilmiyor. Hepimiz korkunç sınavlardan geçtik, açlık, soğuk ve sevdiklerimizin ölümünü gördük. Bu nedenle Filistinlilerin başına gelen acı bize çok yakın" dedi.

RT

Haber Ara