Dolar

33,9891

Euro

37,7132

Altın

2.724,82

Bist

9.771,16

Çöp dağları ve kanalizasyon derelerinin ortasında Filistin

Siyonist rejim İsrail’in ordusu bugün Gazze Şeridi'nde insani bölge olarak belirlediği bölgenin bir kısmının boşaltılmasını istedi. Nusayrat mülteci kampının ise Siyonist rejim tarafından bir haftada 63 defa vurulduğu belirtildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 11:21:38

Çöp dağları ve kanalizasyon derelerinin ortasında Filistin

Siyonist rejim İsrail'in ordusu bugün Gazze Şeridi'nde insani bölge olarak belirlediği bölgenin bir kısmının boşaltılmasını istedi. Nusayrat mülteci kampının ise Siyonist rejim tarafından bir haftada 63 defa vurulduğu belirtildi.

Siyonist rejim İsrail'in ordusu Hamas'a karşı bir operasyon için başlatma iddiasıyla bugün Gazze Şeridi'nde insani bölge olarak belirlediği bölgenin bir kısmının boşaltılmasını istedi. Burası Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Muwasi insani bölgesinin doğu kısmını kapsıyor. Gazze'nin güneyindeki eski insani yardım bölgesi Han Yunus'ta ise yeni bir operasyon düzenleniyor. El Cezire'ye göre Han Yunus'un doğu mahalleleri ağır bombardıman altında ve en az 27 Filistinli öldürüldü.

Ordudan yapılan açıklamada, "İsrail ordusu, terör örgütlerine karşı güçlü bir operasyon yapmak üzeredir ve bu nedenle Han Yunus'un doğu mahallelerinde kalan nüfusu geçici olarak El Mawasi'deki ayarlanmış insani bölgeye tahliye etmeye çağırıyor" denildi. İsrail, İsrail ordusunun el-Mawasi mülteci kampına düzenlediği saldırıda yerlerinden edilmiş 90'dan fazla Filistinliyi öldürmesinden birkaç gün sonra ve tahliye emirlerini gönderdikten birkaç dakika sonra bölgeyi bombalamaya başladı.

FİLİSTİNLİLER ÇÖP DAĞLARI VE KANALİZASYON DERELERİNİN ORTASINDA

Akdeniz boyunca yaklaşık 14 kilometrelik bir alanı kapsayan insani bölgede şu anda en az 1,8 milyon Filistinlinin bulunduğu iddia ediliyor. BM ve insani yardım grupları, bu bölgenin büyük bir kısmının artık temizlik ve tıbbi imkanlardan yoksun ve yardıma sınırlı erişimi olan çadır kamplarıyla kaplı olduğunu söylüyor. Aileler çöp dağlarının ve kanalizasyonun kirlettiği derelerin ortasında yaşıyor. Siyonist rejim İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Gazze'nin orta ve güneyinde operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

ÇOCUK FELCİ VİRÜSÜ BULUNDU

Diğer yandan kuşatma altındaki Gazze'de zaten istikrarsız olan insani koşullar, çocuk felci virüsünün keşfedilmesiyle daha da kötüleşti; bölgedeki çoğu yerinden edilmiş 2,3 milyon insan için su ve sanitasyon hizmetleri kötüleşti. Gazze'deki kanalizasyon örneklerinde virüsün izlerine rastlandı. Dünya Sağlık Örgütü, hiç kimsenin hastalığın neden olduğu semptomlar nedeniyle tedavi edilmediğini söyledi.

BİR HAFTADA 63 KEZ BOMBALADILAR

Yetkililer ise Gazze mülteci kampına İsrail'in bir haftada 63 kez saldırdığını söylüyor. Pazar günü yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampını haftada 63 kez bombaladığını, en az 91 kişinin öldüğünü ve 251 kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze hükümetinin medya ofisi yaptığı açıklamada, "Kurbanların yüzde 75'inden fazlası İsrail'in termal ve kimyasal silah kullanması nedeniyle yanıklarla hastanelere kaldırıldı" dedi. Nuseyrat mülteci kampı Gazze'deki en yoğun nüfuslu kamplardan biri ve şu anda 250.000 sakini ve yerinden edilmiş insanı barındırıyor.

Medya ofisi, İsrail ve ABD yönetimini “yerinden edilmişlere ve sivillere karşı devam eden katliamlardan tamamen sorumlu” buldu. Uluslararası topluma, BM'ye ve uluslararası kuruluşlara "İsrail işgaline ve ABD yönetimine soykırımı durdurması ve Gazze Şeridi'ndeki kan dökülmesini durdurması için baskı yapma" çağrısında bulundu.

Kaynak: AP/Middle East Monitor/Middle East Eye 

 

Haber Ara