Dolar

33,8883

Euro

37,6091

Altın

2.815,73

Bist

9.685,49

Doktor kafasını matkapla deldi, olayı basından öğrendi

Avusturya'da hastanede matkapla kafatası delinen adam, yaşadıklarını ilk olarak medyadan öğrendi. İyileştikten birkaç ay sonra polise konuşan mağdur, genç kızının da ameliyat sırasında doktorun yanında olduğunu söyledi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-27 13:48:38

Doktor kafasını matkapla deldi, olayı basından öğrendi

Avusturya'da bir cerrahın, 13 yaşındaki kızı yanındayken ameliyat sırasında babasının kafatasına delik açmasına izin verdiği iddia edildi.

Avusturya gazetesi Kronen Zeitung'un haberine göre, Ocak ayında ormanda meydana gelen bir kazanın ardından 33 yaşındaki Avusturyalı adam, ciddi kafa yaralanmalarıyla hava ambulansıyla Avusturya'nın güneydoğusundaki Steiermark kentindeki Graz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil ameliyata alınması gereken adamın, 13 yaşındaki kızının da ameliyata katılmasına doktorun izin verdiği iddia edildi.

Gazete, hastanın kafatasına matkapla delik açtığını aktardı.

Ameliyatın sorunsuz geçtiği söylenirken, hastanın halen çalışamayacak durumda olduğu ve Graz Cumhuriyet Savcılığı'nın tüm cerrahi ekip hakkında açtığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Gazete, iddialarla ilgili olarak ancak nisan ayında savcılığa isimsiz bir şikâyette bulunulduğunu bildirdi.

Daha sonra mağdurun polis tarafından bilgilendirilmesinin temmuz ayına kadar sürdüğü belirtildi.

Ameliyat sırasında hazır bulunan cerrah ve uzman bir çalışanın ise hastaneden ayrıldığı bildirildi.

'Kobay oluyorsunuz'

İddiaya göre mağdur olan kişi, olayı ilk olarak medyadan öğrendi ancak daha sonra yetkililerin kendisine soruşturmada tanık olduğunu söyledi.

Kurbanın avukatı Peter Freiberger, "Orada yatıyorsun. İsteksiz, bilinçsiz ve kobay oluyorsun. Muhtemelen bunu söylemenin başka bir yolu yok... bu mümkün değil. Bunu yapamazsın," dedi.

SkyNews

Haber Ara