Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Electronic Intifada kurucusuna Almanya'dan hapis tehdidi

Electronic Intifada adlı haber sitesinin kurucu ortağı ve yazarı Ali Abunimah, Almanya’nın Filistin hakkındaki konuşması nedeniyle kendisini hapisle tehdit ettiğini dile getirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 16:19:11

Electronic Intifada kurucusuna Almanya'dan hapis tehdidi

Electronic Intıfada adlı haber sitesinin kurucu ortağı ve yazarı Ali Abunimah, 25-26 Temmuz tarihlerinde “Sürgündeki Filistin” adlı çevrimiçi konferansın bir parçası olarak zoom üzerinden yaptığı konuşmasıyla ilgili Almanya'dan hapis tehdidi aldığını ileri sürdü. Konferansın Almanya'daki bir izleyici kitlesine gerçekleştirildiğini belirten Abunimah, “Berlin'deki yetkililer, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı devam eden soykırımındaki rolü hakkında Almanya'daki bir izleyici kitlesine Zoom üzerinden bir konuşma yaptığım için beni hapisle tehdit ediyor” dedi.

Abunimah ayrıca, “26 Temmuz'daki planlanan konuşmamdan yaklaşık iki saat önce, Almanya'daki bir avukat aracılığıyla Berlin'deki hükümet yetkililerinden konferansa çevrimiçi dahil herhangi bir şekilde katılmamın yasak olduğunu bildiren 15 sayfalık bir bildirim aldım. Cezalar arasında para cezaları ve bir yıla kadar hapis cezası yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Yazar, Amerika Birleşik Devletleri'nden konuştuğu için Almanya'nın kendisi üzerinde hiçbir yargı yetkisi iddia edemeyeceğini ancak Alman yetkililerin ihlal nedeniyle ceza davası açabileceğini belirtti.

Abunimah ElectronicIntifada sitedesinki yazısında, “Almanya'da olsaydım bile konuşma kararını aynı şekilde verirdim ve orada Filistin hakları için örgütlenenlerin, özellikle Filistin toplumunun üyeleri ve Yahudi yoldaşlarının yasaklar, polis dayakları, ev baskınları, tutuklamalar ve diğer baskıcı önlemler de dahil olmak üzere ciddi baskılarla karşı karşıya olduğunun bilincindeyim” diye yazdı.

Konferans organizatörleri ise yasağın "bir kez daha Alman demokrasisinin baskıcı yüzünü gösterdiğini" öne sürdü.

NİSAN AYINDA BENZERİ OLMUŞTU

Abunimah geçen Nisan ayında da Alman yetkililerin Berlin'deki bir Filistin konferansına şiddetli bir baskın düzenleyerek konferansı kapattıklarını ve aralarında Yunan siyasetçi Yanis Varoufakis, Dr. Ghassan Abu Sitta, tarihçi Salman Abu Sitta ve kendisinin de bulunduğu konuşmacıları yasakladıklarını kaydetti.

Habere göre, “İsrail'in soykırımının ilk bir buçuk ayında Gazze'deki kurbanları tedavi eden cerrah Ghassan Abu Sitta, Nisan ayındaki konferansta konuşmak üzere Almanya'ya girdiğinde havaalanında gözaltına alındı, siyasi faaliyetlerden men edildi, ayrıca para cezası ve hapisle tehdit edildi ve İngiltere'ye sınır dışı edildi.”

ABUNİMAH: İKİ ALMAN LİDER ADALETE TESLİM EDİLSİN

Site kurucusu yazısında şu ifadelere yer verdi: “20 dakikalık konuşmam, Almanya'nın Gazze'de devam eden İsrail soykırımındaki rolünü ve Almanya'nın ırkçı, faşist ve sömürgeci bir ideoloji olan Siyonizm ile tarihi suç ortaklığını ele alıyor. Başbakan Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un soykırımı haklı çıkaran ve kışkırtan uydurma İsrail vahşet propagandasını nasıl yaydıklarından bahsediyorum ve her iki Alman liderinin de adalete teslim edilmesi çağrısında bulunuyorum. Modern bir demokrasi olduğunu iddia eden Almanya'nın, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri yok ederken İsrail'i neden silahlandırıp desteklediği sorusunu yanıtlamaya çalışıyorum.”

“ALMANLARIN SİYONİZMLE İTTİFAKI VAR”

Abunimah şöyler devam etti: “Aslında, Almanların Siyonizm ile ittifakının II. Dünya Savaşı'ndan öncesine dayandığını ve köklerinin 19. yüzyılda Protestanların anti-Semitik fikirlerinde yattığını açıklıyorum. Nazi Holokostu boyunca devam etti ve günümüze kadar bozulmadan kaldı.

Gerçekten de, iddia ettiği modern demokrasi olmaktan çok uzak olan Almanya kurumlarının çoğu, Hitler rejiminin eski üyeleri tarafından kuruldu. Eski Naziler, Batı Almanya hükümetinde birçok üst düzey pozisyonda bulundu.

1960'larda Batı Almanya şansölyesi olan Kurt Kiesinger, Hitler'in iktidara geldiği yıl olan 1933'te Nazi partisine katılmıştı. Gazeteci Beate Klarsfeld'in açıkladığı gibi, savaş sırasında "Nazi propagandasının üst düzey bir görevlisi" olmuştu.

Modern Almanya'nın baş harfleri BND olan istihbarat servisi, Hitler döneminde kıdemli bir Nazi casus şefi ve daha sonra CIA'nın yakın işbirlikçisi olan Reinhard Gehlen tarafından kuruldu. Ve 1970'lerin ortalarına doğru Batı Almanya Adalet Bakanlığı'nın üst düzey kadroları Hitler'in Nazi partisinin eski üyeleriyle dolup taşıyordu.”

Haber Ara