Dolar

33,9968

Euro

37,6727

Altın

2.726,34

Bist

9.771,16

Elon Musk: Gelecek kuklayı ortaya çıkardığın için teşekkür ederim

Elon Musk, 'gelecek kuklayı' ortaya çıkardığı için George Soros'a teşekkür etti. Soros’un varisi Alex Soros ise Amerikalıları Kamala Harris’in etrafında birleşmeye çağırdı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 10:26:24

Elon Musk: Gelecek kuklayı ortaya çıkardığın için teşekkür ederim

George Soros'un sözde hayırsever imparatorluğunun varisi Amerikalıları "Kamala Harris etrafında birleşmeye" çağırdı.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, George Soros ve oğluyla, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Pazar günü yarıştan çekilen Joe Biden'ın yerini alacak "sahip olduğumuz en nitelikli aday" olarak hızla onayladıkları için alay etti.

Biden'ın Kasım ayında yeniden aday olmama kararını açıklamasının ardından, milyarder finansör George Soros'un oğlu ve babasının hayırsever imparatorluğunun varisi Alex Soros, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i hemen destekledi ve onu Trump'ı yenmede Demokratların "en iyisi” olarak tanımladı.

"Hepimizin Kamala Harris'in etrafında birleşme ve Donald Trump'ı yenme zamanı geldi... Yaşasın Amerikan Rüyası!" Alex Soros, X'teki bir gönderisinde Harris'le birlikte çekilmiş bir fotoğrafını ekledi.

ELON MUSK'TAN BİR SONRAKİ KUKLA BENZETMESİ

X'in sahibi Elon Musk yanıt olarak şunları yazdı: "Alexander Soros'a, herkesi bir sonraki kuklanın kim olacağı konusunda merakta bırakmadığı için teşekkür etmek istiyorum."

Soos'un sözcüsü dün Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada George Soros'un kişisel olarak Harris'i desteklediğini söyledi. ABD Demokrat Partisi'nin önde gelen bağışçılarından biri olan George Soros, 2022'deki ara seçimler sırasında adaylara ve kuruluşlara yaklaşık 128 milyon dolar aktardı ve Biden'ın geçen ay Donald Trump'la yaptığı tartışmanın ertesi günü Biden'ı destekleyen ana siyasi eylem komitesine 5 milyon dolar bağışladı.

“OLDUKÇA YAŞLI BİRAZ BUNAK AMA…”

Musk daha önce liberal Macar doğumlu milyarderi yasaların uygulanmamasını sağlayarak toplumu etkili bir şekilde parçalamaya çalıştığı için eleştirmişti. Geçen yıl Joe Rogan'la yaptığı bir podcast sırasında Musk, "Medeniyetin dokusunu aşındıran şeyler yapıyor" dedi ve San Francisco ve Los Angeles gibi Amerikan şehirlerini rahatsız eden mevcut kanunsuzluğun, Soros'un "suçu kovuşturmayı reddeden ilerici bölge savcılarını desteklemesinin sonucu olduğunu" açıkladı.

Musk ayrıca 93 yaşındaki Soros'un bu noktada "oldukça yaşlı" ve "biraz bunak" olmasına rağmen yine de "çok akıllı" olduğunu ve döviz kur farklarından işlem yaparak kar sağlamada çok iyi olduğunu ve Senato veya başkanlık gibi ulusal seçim kampanyalarından ziyade yerel ırkları desteklemenin “harcama getirisinin” en yüksek olduğunu anladığını iddia etti.

1992 yılında İngiliz sterlinini kötü bir şekilde çökerten liberal iş adamı George Soros, yaklaşık 7 milyar dolar tahmini kişisel net servetiyle dünyanın en zengin adamları arasında yer alıyor. Geçen yıl, Açık Toplum Vakıfları'nın yönetiminden istifa ederek 25 milyar dolarlık STK'nın kontrolünü 38 yaşındaki oğlu Alex'e devretti.

Kaynak: RT

 

Haber Ara