Dolar

34,2318

Euro

37,9328

Altın

2.927,02

Bist

9.012,87

En zengin Rusların serveti 31 milyar dolar arttı

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Rusya'nın en zengin insanlarının toplam net serveti, ağır yaptırım baskılarına rağmen yıl başından bu yana 31 milyar dolar arttı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-02 23:28:40

En zengin Rusların serveti 31 milyar dolar arttı

Dünyanın en zengin 500 kişisi sıralamasında 30 Eylül itibarıyla 25 Rus milyarder yer alıyor.

220311074117-putin-potanin-file-12032019

Madencilik devi Norilsk Nickel'in sahibi Vladimir Potanin, küresel zenginler listesinde 56. sırada yer alarak Rusya'nın en zengin kişisi olmaya devam etti.

Nikel zengininin, yılın ilk üç çeyreğinde servetini 1,57 milyar dolar artırarak 32,6 milyar dolara çıkardığı tahmin ediliyor.

lisin

İkinci sırada Rusya'nın en büyük çelik üreticisi NLMK'nın başkanı Vladimir Lisin yer alıyor.

Lisin, bu yıl servetine 4,27 milyar dolar ekledi ve tahmini 28,2 milyar dolarlık bir servete sahip. Bu yılın başında Bloomberg, Lisin'i dördüncü en zengin Rus olarak sıraladı.

21-Vagit-Alekperov

Rus enerji devi Lukoil'in eski patronu ve hala büyük bir hisse senedine sahip olan Vagit Alekperov üçüncü sırada. Bloomberg'e göre Alekperov bu yıl yaklaşık 3 milyar dolar kazandı ve net servetini 27,5 milyar dolara çıkardı.

Servetindeki en büyük sıçramayı gübre üreticisi EuroChem ve termik kömür tedarikçisi Suek'in kurucusu Andrey Melnichenko kaydetti. Rusya'nın altıncı en zengin adamı Melnichenko, Bloomberg'in tahminine göre Ocak-Eylül aylarında servetine 6 milyar dolardan fazla ekledi ve şu anda toplam 25 milyar dolar servete sahip.

Potanin, Alekperov ve Melniçenko, 2022'de Ukrayna krizinin tırmanmasından bu yana Batı'nın ağır yaptırımlarına maruz kalan bir dizi Rus iş adamı arasında yer alıyor.

PAVEL DUROV DA LİSTEDE

Telegram kurucusu ve sahibi Pavel Durov, 9,07 milyar dolarlık net servetiyle Bloomberg listesinde 310. sırada yer alıyor. Ağustos ayında Fransa'da gözaltına alınan ve birden fazla suçla itham edilen teknoloji devi, 85 milyon dolarlık bir kayba uğradı. Durov'a yöneltilen suçlamalar, yetkililerle işbirliği yapmayı reddetmekten suçlular tarafından kullanıldığı iddia edilen çevrimiçi bir platformu yönetmeye kadar uzanıyor. Kendisine karşı açılan dava devam ediyor.

Rusya'nın en zengin kadını, ülkenin en büyük e-ticaret perakendecisi Wildberries'in kurucusu ve CEO'su Tatyana Bakalchuk, servetine tahmini 3 milyar dolar ekledi ve şu anda 8,51 milyar dolar değerinde serveti olduğu bildiriliyor. Bakalchuk, geçtiğimiz ay Moskova'daki Wildberries genel merkezinin dışında ölümcül bir silahlı saldırıya yol açan, kocasıyla yaşadığı şiddetli bir mülk anlaşmazlığının ardından yakın zamanda kızlık soyadı olan Kim'e geri döndü.

Bloomberg Milyarderler Endeksi, dünyanın en zengin 500 kişisinin sıralaması, listelenen isimlerin hisse senedi sahibi olduğu şirketlerin hisse senedi fiyatına göre dğzenleniyor. Endekse göre, en büyük Rus milyarderler 2023'te ek olarak 50 milyar dolar biriktirdi.

Kaynak: RT

SON VİDEO HABER

Mourinho: 20 sene önceki hırslarım hala var

Haber Ara