Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Filipinler'de petrol sızıntısını engelleme çalışmaları sürüyor

Filipinler petrol sızıntısından kaynaklanan 'çevresel felaketi' önlemek için yarışıyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-26 13:16:49

Filipinler'de petrol sızıntısını engelleme çalışmaları sürüyor

Filipinler Sahil Güvenliği, 26 Temmuz'da batık bir tankerden 1,4 milyon litre endüstriyel yakıt yağını boşaltmak ve Manila Körfezi'nde bir "çevresel felaketi" önlemek için yarışıyor.

MT Terra Nova, 25 Temmuz sabahı erken saatlerde, merkezi Iloilo şehrine doğru yola çıktıktan sonra Limay kasabasının yaklaşık 7 km açığında dalgalı denizde battığında bir mürettebat üyesi öldü.

Binlerce balıkçı ve turizm operatörünün geçimini sağladığı su yolunda birkaç kilometre uzanan bir petrol sızıntısı tespit edildi.

Sahil güvenlik sözcüsü Tümamiral Armando Balilo, 26 Temmuz'da sızıntının "asgari" olduğunu ve bunun tankeri çalıştırmak için kullanılan dizel yakıtı olduğunu ve endüstriyel yakıt yağı yükü olmadığını söyledi.

"Tankın kendisinden petrol sızmıyor, bu yüzden petrolü sifonlamak için zamanla yarışıyoruz, böylece çevre felaketini önleyebiliriz" dedi.

Sahil güvenlik, Tümamiral Balilo'nun sızıntı olması durumunda Filipinler tarihindeki en kötü petrol sızıntısı olabileceği konusunda uyardığı yükü boşaltmak ve önlemek için yedi günlük bir hedef belirledi.

Başkent Manila'nın kuzeyindeki Bataan eyaletindeki Limay'daki bir limanda gazeteciler, sahil güvenlik personelinin petrol sızıntısına karşı kullanılmak üzere bir tekneye petrol dağıtıcı ve bir emme skimmer'ı yüklemesini izlediler.

Tümamiral Balilo, endüstriyel yakıt yağının boşaltılmadan önce sızması gibi "en kötü senaryoya" hazırlık olarak petrol sızıntısı tutma bomlarının da konuşlandırıldığını söyledi.

Kaynak: straitstimes.com

Haber Ara