Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Hamas eski lideri Halid Meşal Lübnan Beyrut'ta konuştu

Hamas eski lideri Halid Meşal Lübnan Beyrut'ta konuştu. Hamas'ın başlattığı Mescid-i Aksa Tufanı kurtuluşa doğru önemli bir geçişi temsil ediyor dedi. Hamas'ın Filistin yönetimine hazırlıkta dışlanmamasını talep etti.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-06-27 11:36:20

Hamas eski lideri Halid Meşal Lübnan Beyrut'ta konuştu

Eski Hamas şefi Halid Meşal, 7 Ekim 2023'de Hamas'a bağlı silahlı güçlerin Gazze çevresindeki İsrail kasaba ve köylerine sızarak 150'den fazla savaş esirini aldığı El Aksa Tufanı Operasyonuyla ilgili, Filistinliler için kurtuluş aşamasına doğru önemli ve etkili bir geçişi temsil ediyor dedi.

Dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta konuşan Meşal, bu harekat sonrasında Filistin toplumunun örgütlenmesinin acil ve kaçınılmaz olduğunu ve ertelenemeyeceğini belirtti.

MEŞAL İSRAİL İŞGALİNİ ŞAŞIRTTIKLARINI VE ZAYIFLATTIKLARINI SÖYLEDİ

Meşal, Filistin direnişinin operasyon sonrasında fedakarlık yaptığını ancak sonuçlara ulaştığını söyledi. Barış anlaşmalarının yolu ise tam tersine kayıplara yol açar ve sonuç alamadan taviz verir. İsrail işgali Filistin topraklarını ve kutsal mekanlarını Yahudileştirmeye ve yerleşim yerlerini genişletmeye devam ediyor.

İsrail işgaline karşı çıkmayı seçmenin ve ona direnmenin onu şaşırttığını ve zayıflattığını ekledi. Bu savaşın Filistin'in kurtuluşu yolundaki tüm unsurları değiştirdiğini ve bu davanın başına gelen durgunluğu sona erdirdiğini söyledi.

HAMAS'IN YÖNETİMDEN DIŞLANMAMASINI İSTEDİ

Meşal, sonraki aşamaları sorunsuz bir şekilde ilerletmek için tüm Filistinli gruplar arasında ulusal fikir birliğine ulaşmanın önemini vurguladı. Hareket, önümüzdeki dönemde Filistin çerçevesini oluşturmak için tüm seçeneklere açık olmaya devam ediyor.

Gazze'deki saldırı sonrası aşamaya ve Gazze Şeridi'nin yönetimine hazırlıkta Filistin liderliğinin bir arada olmasının ve tüm kesimleri kapsamasının önemini vurguladı. Gazze'de hiçbir iktidar boşluğu bırakılmaması gerektiğini ve Hamas'ın hiçbir şekilde yönetimden dışlanmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Quds Press/AA

Haber Ara