Dolar

34,1112

Euro

38,0985

Altın

2.860,18

Bist

9.964,56

Hamas'ın 63 yaşındaki lideri İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti

Hamas lideri İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti. Mustafa Ebu Ara'nın İsrail hapishanelerindeki ağır işkence koşullarını gündeme getirdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-26 11:39:49

Hamas'ın 63 yaşındaki lideri İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti

63 yaşındaki Hamas lideri Mustafa Ebu Arra, sağlığında ciddi bir bozulma olması nedeniyle İsrail hapishanesinden hastaneye nakledilmesinin ardındanhayatını kaybetti. Filistin Mahkumlar İşleri Komisyonu ve Filistin Mahkumlar Kulübü, İsrail işgal yetkililerinin kasıtlı tıbbi ihmali sonucu ölümünü kınadı.

Uzun bir tutuklama geçmişine sahip eski bir tutuklu olan Ebu Arra, Hamas hareketinin bir lideri olarak tanımlandı. Ara, İsrail hapishanelerinde şüpheli koşullar altında ölen 19. mahkum oldu.

Tutuklanmasının ardından, diğer tutuklular gibi Abu Arrah da, iki kuruluşa göre, İsrail gözaltı merkezlerindeki tutuklular arasında başlıca ölüm nedenleri olan işkence, açlık ve tıbbi ihmal gibi benzeri görülmemiş suçlar ve prosedürlerle karşı karşıya kaldı.

Komisyon ve PPS, Abu Arrah'ın ölümünü, gerekli tıbbi tedavinin reddedilmesiyle gerçekleştirilen yavaş bir infaz olarak tanımladı. Bunu, İsrail yetkilileri tarafından düzenlenen ve tutuklulara karşı ölümcül önlemler alınmasını savunan aşırılıkçı Bakan Itamar Ben-Gvir'in kamuoyu desteğiyle daha geniş bir sistematik şiddet ve soykırım örüntüsünün parçası olarak kınadılar.

İsrail Cezaevi Servisi'ni ise Abu Arrah'ın ölümünden ve Gazze'den gelenler hariç olmak üzere 9.700'ü aşkın tutuklunun refahından tamamen sorumlu tuttular.

Hamas intikam almaya yemin ederek, İsrail işgal askerlerini ve yerleşimcileri hedef almaya çağırdı.

Kaynak: english.almanar

Haber Ara