Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

İngiltere'de 1 Mayıs gösterilerinde Filistin damgası

İngiltere'de 1 Mayıs etkinliklerine Filistin eylemleri damgasını vurdu. Filistin yanlısı protestocular İsrail'e silah satışının durdurulmasını talep etmek için İngiliz Ticaret Bakanlığı önünde toplandı.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-05-01 16:30:27

Londra 1 Mayıs geleneksel yürüyüş ve mitingleri için işçiler sokaklara döküldü.

Yürüyüşlere damgasını vuran mesaj ise Filistin'e destek ve İsrail'e destekçisi şirketlerin protestosu oldu.

Miting saat 14.30'dan itibaren Trafalgar Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Filistin yanlısı göstericiler, İsrail'e askeri teçhizat ve teknoloji satışına izin veren silah ruhsatı vermeyi durdurmasını talep etmek üzere Ticaret ve Ticaret Bakanlığı önünde toplandı.

Kalabalık, Admiralty Place'teki ofislerin merdivenlerinde "adalet istiyoruz" ve "işgale hemen son verin" sloganları attı.

Organizatörler, 1000'den fazla işçi ve sendikacının aynı anda BAE Systems tesislerinin önünde gösteri yaptığını söyledi.

Polis, bir binaya erişimi engelleyen üç kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Gazze'deki soykırım karşıtı protestocular, saat 13.00'te başlayan 1 Mayıs mitinginin bir parçası olarak Clerkenwell'den Trafalgar Meydanı'na yürüyecekti.

Polisi sözcüsü, “Bugün bir dizi protestoyu takip ediyoruz. Admiralty Place ve Horse Guards Geçit Töreninde bir protesto var. Protestocuların bir binaya erişimi engellemesinin ardından memurlar üç kişiyi gözaltına aldı. Protestocular kanunların içinde kalmalı” dedi.

1_519

Özgür Filistin İçin İşçiler grubu, BAE savunma şirketi BAE Systems ve Ticaret bakanlığını hedef aldı.

Grubun üyeleri ayrıca Glasgow, Güney Galler ve Lancashire'daki fabrikaların önünde de protesto gösterisi düzenledi.

Londra protestosuna katılan sendikacı ve Özgür Filistin İçin İşçiler örgütünün organizatörü olan ve tam adını vermek istemeyen Tania şunları söyledi:

"Hareketimiz silah ambargosu konusunu masaya yatırdı ve anketler çoğunluğu gösteriyor. İngiliz kamuoyunun büyük bir kısmı İsrail'e silah satışının yasaklanmasını istiyor ancak Hükümet ve İşçi Partisi halkın iradesini görmezden gelmeye devam ediyor. Hükümet İsrail'e silah tedarikinin boyutunu küçümsemeye çalıştı, ancak gerçek şu ki Birleşik Krallık'ın silahları ve askeri desteği İsrail savaş makinesinde hayati bir rol oynuyor ve üç İngiliz yardım görevlisinin kısmen üretilmiş bir drone tarafından öldürüldüğüne dair kanıtlar var. Birleşik Krallık'taki olay, İsrail'in soykırımında İngiliz suç ortaklığının boyutunu gösteriyor."

İSRAİL DESTEKÇİSİ MARKAYA KIRMIZI BOYA

Öte yandan Filistin yanlısı protestocuların binaya kırmızı boya sıkmasının ardından Barclays Londra ofisi kordon altına alındı.
Barclays Londra ofisi, Filistin yanlısı protestocuların binaya kırmızı boya sıktıkları ihbarının ardından polis tarafından kordon altına alındı.

Bina girişinin her yerinde ve bankamatiklerin üzerinde kırmızı boya olduğu görüldü.
Olay yerine Filistin Eylemcilerine ait kırmızı boya kutusu bırakıldı.

The Standard, Independent

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara