Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Irak direniş örgütü Ketaib Hizbullah İsrail ve ABD'yi uyardı

Irak direnişi, Lübnan’ın ‘her zamankinden daha birlik’ olduğunu söyleyerek İsrail’i uyardı. Lübnan Parlamentosu başkan yardımcısı ise 'Beyrut ve banliyöleri hedef alınırsa, bunu ölçülü ve sınırlı bir yanıt olarak görmeyeceğiz” dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 11:42:56

Irak direniş örgütü Ketaib Hizbullah İsrail ve ABD'yi uyardı

Iraklı terörle mücadele grubu Ketaib Hizbullah, Golan Tepeleri'ne atıldığı iddia edilen bir roket saldırısı bahanesiyle, Hizbullah'a karşı bir saldırı başlatılırsa yeni angajman kurallarının Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'e çok zarar vereceğini söyledi.

Kata'ib Hizbullah grubunun sözcüsü Cafer el-Hüseyni, "Siyonist varlık maceracı bir eylemde bulunmaya karar verir ve Direniş Ekseninin bir koluna karşı saldırılarının kapsamını artırırsa, yeni angajman kuralları, gaspçı rejimin ve onun kötü müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri'nin lehine olmayacaktır" dedi.

Hizbullah yazılı bir açıklamada, "İslami Direniş'in olayla kesinlikle hiçbir ilgisi yoktur ve bu konudaki tüm asılsız iddiaları kesin bir şekilde reddediyor" dedi.

Bu arada bazı raporlar, patlamanın İsrail rejiminin Demir Kubbe füze sistemi tarafından ateşlenen başıboş bir roketten kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Ancak İsrail olaydan direniş hareketini sorumlu tuttu.

Netanyahu, Hizbullah'ın olaydan sonra "ağır bir bedel ödeyeceğini" söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, "Bugün Hizbullah saldırısı tüm kırmızı çizgileri aştı ve buna göre yanıt verilecek. Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekün bir savaş anına yaklaşıyoruz" dedi.

Lübnan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, El Cezire haber kanalına verdiği röportajda, Hizbullah'ın bombalamadan bir menfaati olmadığını söyledi.

"Arabulucular bizimle sürekli iletişim halinde ve büyük bir tırmanıştan kaçınmaya çalışıyorlar" dedi ve “İsrailliler Gazze'de olup biteni tırmandırarak örtbas etmek isterken”, Lübnan'ın "savaş istemediğini" vurguladı.

Üst düzey Lübnanlı milletvekili ayrıca, ABD Özel Temsilcisi Amos Hochstein'ın, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederken cepheleri kontrol etmenin zorluğunun gayet farkında olduğunu belirtti.

“Lübnan birliktir ve İsrail saldırılarını genişletmeye karar verirse daha da birlik olacaktır” dedi ve İsrail'in, savaşın yerleşimcileri 1948 işgal topraklarının kuzey tarafındaki kasabalara ve yerleşim yerlerine geri getirecek bir şey olmadığını anlaması gerektiğini vurguladı.

Bou Saab, “Sivil kayıplar yaşanırsa veya Beyrut ve banliyöleri hedef alınırsa, bunu ölçülü ve sınırlı bir yanıt olarak görmeyeceğiz” diye ekledi.

 Kaynak: Press tv 

Haber Ara