Dolar

33,9597

Euro

37,6580

Altın

2.803,84

Bist

9.521,04

İran'dan intikam açıklaması

Eski nükleer müzakereci Abbas Arakçi, AB dış politika şefi Josep Borrell ve Fransa ile İngiltere'den mevkidaşlarıyla görüştü; onlarla yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in 'cezalandırılması' çağrısında bulundu. Arakçi, İsrail'e misilleme hakkını saklı tutuklarını söyledi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-24 21:14:27

İran'dan intikam açıklaması

İran'ın yeni Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa Birliği'nin (AB) en üst düzey diplomatıyla yaptığı telefon görüşmesinin ardından, ikili sorunların çözümü için AB ile diyalog çağrısında bulundu.

Araghchi, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ile ilişkilerin karşılıklı saygıya dayalı bir ortamda geliştirilmesini memnuniyetle karşılıyor" dedi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, İranlı mevkidaşıyla "karşılıklı ilgi duyulan tüm dosyalarda yenilenen angajman olasılıklarını" görüştüğünü söyledi.

Resmi IRNA haber ajansının aktardığına göre, Arakçi, Borrell'in yanı sıra Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla da görüşerek, Tahran'ın Haniye'nin öldürülmesi nedeniyle İsrail'e misilleme yapma hakkı olduğunu söyledi.

"İSRAİL'E KARŞILIK VERECEĞİZ"

Arakçi, suikastın "İran'ın güvenliği ve egemenliğinin affedilemez bir ihlali" olduğunu belirterek, "Saldırganı cezalandırmak İran'ın hakkıdır" dedi.

Fransa'dan Stephane Sejourne ve İngiltere'den David Lammy, bu hafta Arakçi'yi İran'ın en üst düzey diplomatı olarak atanmasından dolayı tebrik etmek için aramışlardı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Arakçi'nin Lammy'ye, "İslam Cumhuriyeti savaşı uzatmak veya bölgesel gerginliği artırmak istemiyor, ancak Siyonist rejimin terörist eylemine karşılık verme konusunda mutlak hakkından da caymayacak" dediği aktarıldı.

Timesofİsrael

Haber Ara