Dolar

34,1007

Euro

38,1077

Altın

2.871,63

Bist

9.900,25

İsrail Tel Aviv'e dron saldırısıyla şokta

The Jerusalem Post, İsrail'in savunma teşkilatının Husilerin Tel Aviv'e ait insansız hava aracı saldırısı nedeniyle şokta olduğunu yazdı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-19 10:03:04

İsrail Tel Aviv'e dron saldırısıyla şokta

Bugün İsrail gazetesi The Jerusalem Post'un web sitesinde yer alan bir analize göre, İsrail savunma kurumu tam bir şok içinde. Buna göre, “'Duvardaki Yazı' birkaç aydır görmezden geliniyor. Yazı duvarda olmasına rağmen kimse onun birkaç bin kilometre öteden geldiğini görmedi” ifadelerine yer verildi. "Hizbullah'ın İsrail'i insansız hava araçlarıyla onlarca kez fark edilmeden başarıyla vurmayı başarmasına rağmen bu böyle."

ELIAT HAVALİMANI'NIN VURULMASI DA TESPİT EDİLEMEDİ

"Husiler ve Irak'tan gelen İranlı milisler, 2023 sonlarından 2024 ortalarına kadar insansız hava araçlarını kullanarak Eilat'ın bir deniz üssü de dahil olmak üzere bazı kısımlarını tespit edilmeden başarıyla vurdu."

Analizde şu ifadelere de yer verildi: “İsrail, Husilere yönelik savunma tepkilerini esasen ABD'ye devretti. Sadece 7 Ekim öncesi düşünmek, Husilerin İsrail'in diğer bölgelerine insansız hava araçlarıyla saldırabileceği ihtimalini gözden kaçırabilirdi. Ve şimdi İsrail'in en önemli iki şehrinden biri olan Tel Aviv'in kalbinde bir İsrailli öldü ve bir düzine kadar da yaralandı.”

"ACİLİYET DUYGUSU YOK"

“İsrail, İsrail radarını, hava savunma bataryalarını ve uçaklarını balistik roketlerden çok daha iyi bir şekilde geride bırakabilen alçaktan uçan insansız hava araçlarını vurma yeteneğini geliştirmeye çalışırken yavaş çekimde hareket ediyor.

Hizbullah'ın, Husilerin, Iraklı milislerin ya da İran'ın herhangi bir zamanda Tel Aviv ya da Kudüs'teki herhangi bir hedefe saldırmak için insansız hava aracı kullanabileceği gerçeğine rağmen şimdiye kadar herhangi bir aciliyet hissi yoktu.”

Yazıda ayrıca İsrail ve ABD'nin, Avrupalı ​​ve Arap müttefikleriyle birlikte, Nisan ayında İran'ın insansız hava aracı tehditlerini ortadan kaldırarak olağanüstü bir iş çıkardığı iddia edildi.

KORKUTUCU OLAN ŞEY: İSRAİL SAVUNMA TEŞKİLATININ HAYRETE DÜŞMÜŞ OLMASI

Analiz şöyle devam etti: İsrail'in birçok düşmanının nerede yumuşak bir karın bulabileceğini tahmin etmeye çalışmak yerine, yalnızca öngörülebilir ve tekrar eden saldırıları öngörmek 6 Ekim zihniyetidir. Korkutucu olan şey Husilerin Tel Aviv'e gizlice bir insansız hava aracı sokması değil. Korkutucu olan şey, bu olayın savunma teşkilatını hayrete düşürmüş olması ve İsrail vatandaşlarını gelecekte bu tür olaylardan koruyacak bir plana henüz yaklaşmış değiller.

Kaynak: The Jerusalem Post

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara