Dolar

33,9889

Euro

37,8416

Altın

2.817,93

Bist

9.609,85

JD Vance ABD Başkan yardımcılığı adaylığını kabul etti

Ohio Senatörü JD Vance Çarşamba günü Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adaylığını kabul etti. 'Başkan Trump, Amerika'nın, kaybolursa bir daha asla bulunamayacak olanı yeniden inşa yönündeki son en iyi umudunu temsil ediyor” dedi. “Amerika'nın bir ulus olduğunu ve vatandaşlarının kendi çıkarlarını ön planda tutan liderleri hak ettiğine” vurgu yaptı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-18 10:04:14

JD Vance ABD Başkan yardımcılığı adaylığını kabul etti

Ohio Senatörü JD Vance dün Cumhuriyetçilerin Milwaukee'deki ulusal kongresinde, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adaylığını kabul etti. "Başkan Trump, Amerika'nın, kaybolursa bir daha asla bulunamayacak olanı yeniden inşa yönündeki son en iyi umudunu temsil ediyor” dedi. “Amerika'nın bir ulus olduğunu ve vatandaşlarının kendi çıkarlarını ön planda tutan liderleri hak ettiğine” vurgu yaptı.

Trump Vance'in konuşmasını, Milwaukee'deki Fiserv Forum'daki kulübesinden izledi. Vance ise Trump'ın aday arkadaşı olarak ilk resmi görünümüne işaret ediyordu ve 2024 Beyaz Saray yarışının son aylarına girerken kendisini ülkeye tanıtması için bir platform sağladı.

"Bu gece, Sayın Başkan, burada alçakgönüllü bir şekilde duruyorum ve Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı adaylığınızı resmi olarak kabul ettiğimi söylemekten dolayı minnettarım" dedi.

2022'de Ohio'yu Senato'da temsil etmek üzere seçilen Vance, izleyicilere Ohio'nun küçük bir kasabasında yetiştirilme tarzını anlattı. Annesi bağımlılıkla mücadele ederken, Mamaw adını verdiği Vance'i büyüten büyükannesine saygı duruşunda bulundu. Vance'in annesi Beverly Aikins konuşmaya katıldı ve aile ve arkadaşlara yönelik locada Temsilciler Meclisi Sözcüsü Mike Johnson'ın yanına oturdu. Trump ve arenadakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Appalachia'dan 11 Eylül'den sonra ABD Deniz Piyadeleri'ne katılmaya, Yale Hukuk Fakültesi'ne gitmeye ve Senato'ya aday olmaya kadar uzanan yükselişini anlatan Vance, ülkenin "bu ülkeyi inşa eden insanlar için savaşan" bir lidere ihtiyacı olduğunu öğrendiğini söyledi. "

“TRUMP KAYBOLURSA ABD'NİN YENİDEN İNŞA UMUDU KAYBOLUR”

39 yaşındaki Vance, "Başkan Trump, Amerika'nın, kaybolursa bir daha asla bulunamayacak olanı yeniden kurma yönündeki son en iyi umudunu temsil ediyor: İktidar salonlarından uzakta doğmuş bir işçi sınıfı çocuğunun, Birleşik Devletler'in bir sonraki başkan yardımcısı olarak bu sahnede durabileceği bir ülke" Amerika Birleşik Devletleri" dedi.

Vance şöyle devam etti: "Donald J. Trump Pennsylvania sahasında ayağa kalktığında tüm Amerika onun yanındaydı. Peki bizi ülkemiz için ne yapmaya çağırdı? Savaşmaya. Amerika için savaşmaya. En tehlikeli anlarında bile onun aklındaydık."

Suikast girişiminin ardından eski başkan birlik çağrısında bulundu ve Cumhuriyetçi ön seçimler sırasında eski muhaliflerinden birkaçı kongrede konuşmalar yaptı. Bunların arasında en dikkat çekeni, Salı günü yaptığı konuşmada Trump'ı desteklediğini açıklayan ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley'di.

Vance de bir birlik mesajı verdi, "Bu partide ulusal güvenlikten ekonomi politikasına kadar her konuda büyük bir çadırımız var" dedi. "Ama siz Cumhuriyetçi dostlarıma mesajım şu: Biz bu ülkeyi seviyoruz ve kazanmak için bir aradayız."

ABD BİR ULUS VE VATANDAŞLARININ ÇIKARINI ÖN PLANDA TUTMALI VURGUSU

Vance, ABD'yi sadece bir fikir olarak değil, aynı zamanda liderlerinin "Amerika'nın bir ulus olduğunu ve vatandaşlarının kendi çıkarlarını ön planda tutan liderleri hak ettiğini hatırlaması" durumunda başarılı olacak ve gelişecek bir vatan olarak nitelendirdi.

"Elbette her konuda aynı fikirde olmayacağız, bu odada bile. Amerikan endüstrisini en iyi nasıl canlandıracağımız ve Amerikalı aileleri nasıl yenileyeceğimiz konusunda zaman zaman anlaşamayabiliriz. Bu iyi. Aslında, iyiden de öte, iyi bir şey. "dedi. "Fakat şunu asla unutmayın ki, bu birleşik Cumhuriyetçi Parti'nin var olmasının, bunu yapmamızın, o büyük fikirleri ve o büyük tarihi önemsememizin nedeni, bu milletin yüzyıllarca gelişmesini istememizdir."

39 yaşındaki Vance, büyük bir partiye katılan ilk Y kuşağıdır. Yaşı onu, 78 yaşındaki Trump ve 81 yaşındaki, titrek tartışmasının ardından Demokrat Parti içinden yarıştan çekilme çağrılarıyla karşı karşıya kalan Başkan Biden'la tam bir tezat oluşturuyor.

Kaynak: cbsnews.com

 

Haber Ara