Dolar

33,9828

Euro

37,5617

Altın

2.751,31

Bist

9.519,47

Köpek tapınağı vardı! Son köpeğiyle birlikte gömülme isteği reddedildi

Fransız film yıldızı Alain Delon, ölmeden önce evcil Belçika malinois cinsi köpeği Loubo'nun 'uyutulmasını' ve mezarında yanına yatırılmasını istediği ortaya çıktı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-20 19:01:19

Köpek tapınağı vardı! Son köpeğiyle birlikte gömülme isteği reddedildi

Fransız aktör Alain Delon'un, evcil köpeğinin uyutularak kendisiyle birlikte gömülmesi yönündeki isteği, hayvan hakları savunucularının tepkisi üzerine, aktörün çocukları tarafından reddedildi.

Pazar günü 88 yaşında hayatını kaybeden aktör, 10 yaşındaki Belçika Malinois cinsi Loubo cinsi köpeğinin öldürülmesini ve Loiret'teki Douchy köyündeki evinin mezarlığındaki mezarına yatırılmasını istemişti.

Aktivistler sağlıklı bir hayvanın uyutulma ihtimali karşısında duydukları üzüntüyü dile getirip köpeğe yeni bir yuva bulmayı teklif ettikten sonra Loubo'nun yaşayacağı duyuruldu.

Ünlü Fransız aktris Brigitte Bardot'un adını yaşatan Vakıf, Delon'un kızı Anouchka'nın, ailenin köpeğe sahip çıkılacağını doğruladığını söyledi.

Brigitte Bardot Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Az önce Anouchka Delon'u telefonda aradım ve bana Loubo'nun Delon ailesinin bir parçası olduğunu ve yanlarında tutulacağını söyledi. Köpek uyutulmayacak." denildi.

Vakıf, daha önce sosyal medyada yaptığı paylaşımda köpeğin kurtarılacağını duyurmuş, ardından paylaşımları silerek kafa karışıklığına yol açmıştı.

Fransa'daki hayvan sever örgüt SPA, Delon'un köpek için yazısında kaydettiği dilek konusunda endişelerini dile getirirken, "Bir hayvanın hayatı bir insanın hayatına bağlı olmamalıdır. SPA, köpeğini alıp ona bir aile bulmaktan mutluluk duyar." ifadesini kullanmıştı.

Fransa'da hayvan sahiplerinin hayvanlarını uyutmasını engelleyen bir yasa bulunmuyor ancak bu isteklerini yerine getirip getirmemek sorumluluğu veterinerlere ait.

35 KÖPEK İÇİN MEZAR VE TAPINAK YAPTIRDI

Delon, 1970'lerin başında satın aldığı, Paris'in 135 kilometre güneydoğusundaki La Brûlerie adlı evinin ormanlık arazisinde, en az 35 köpeğinin kalıntılarının bulunduğu bir mezarlığa bir şapel yaptırdı.

Pazar günü, Delon'un üç çocuğu Anthony, 59, Anouchka, 33 ve Alain-Fabien, 30, babalarının yanlarında huzur içinde öldüğünü duyurdu.

2014 yılında Delon tarafından bir kimsesizler yurdundan evlat edinilen Loubo, aktörün ölümünün çocuklarına duyurulmasında hazır bulundu.

"O BENİM SON KÖPEĞİM..."

Yapılan ortak açıklamada, "Alain-Fabien, Anouchka, Anthony ve Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duymaktadır." ifadeleri yer aldı.

000_7

Delon, 2018'de Paris Match'e "O benim hayatımdaki son köpeğim... Onu bir çocuk gibi seviyorum. Hayatım boyunca 50 köpeğim oldu ama bu köpekle özel bir ilişkim var. Ben orada olmadığımda beni özlüyor." demişti.

Delon, "Ondan önce ölürsem, veterinere bizi birlikte götürmesini söyleyeceğim. Onu kollarımda uyutacak. Mezarımda bu kadar acı çekerek ölmesine izin vereceğini bilmektense bunu yapmayı tercih ederim."

Bu yılın Mart ayında Delon'un evinin dışında nöbet tutan Loubo'nun bir fotoğrafını daha şu notla paylaşmıştı: "Tapınağın koruyucusu... Onunla ihanet yok, hesap yok, sadece aşk var."

1996 yılında bir televizyon röportajında, kendisine reenkarnasyonda hangi hayvana dönüşmeyi seçeceği sorulduğunda Delon tereddüt etmeden "Bir Malinois" diye cevap verdi.

Delon'un bu hafta Douchy'deki evinde "en katı gizlilik içinde" gömüleceğini öne sürülüyor, ancak aile tarafından daha fazla ayrıntı verilmedi.

Oyuncu, ölümünden önce Johnny Hallyday ve Charles Aznavour'un ölümlerinden sonra düzenlenen benzer bir ulusal tören istemediğini, ancak "herkes gibi" gömülmek istediğini söylemişti.

The Guardian

Haber Ara