Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Kuzey Kore lideri ve Rusya savunma bakan yardımcısı bir araya geldi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruchko ile askeri işbirliğini görüştü. İki ülke arasındaki savunma işbirliği ihtiyacına değinildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-19 10:22:50

Kuzey Kore lideri ve Rusya savunma bakan yardımcısı bir araya geldi

KCNA haber ajansı bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruchko'yu kabul ettiğini ve iki ülke ordusunun dünya barışı ve adaletini savunmak için daha sıkı bir şekilde birleşmesinin önemini tartıştığını söyledi.

KCNA, Kim ve Krivoruchko'nun karşılıklı güvenlik çıkarlarını savunmak için iki ülke arasındaki askeri işbirliği ihtiyacını paylaştıklarını belirtti.

Krivoruchko, perşembe günü yapılan toplantıda derin teşekkürlerini ileten Kim'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in selamlarını iletti.

Reuters, raporun Krivoruchko'nun heyetine veya Kuzey Kore ziyaretinin amacına ilişkin başka herhangi bir ayrıntı sağlamadığını söyledi.

Kuzey Kore ve Rusya, liderlerinin geçen yıl Rusya'nın Uzak Doğu'sunda düzenlediği zirveden bu yana askeri iş birliğini derinleştirdi ve Haziran ayında Putin'in Pyongyang'ı ziyareti sırasında imzalanan karşılıklı savunma anlaşmasını da içeren bir stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

İki ülke, Rusya'nın Ukrayna ile savaşında kullanacağı füze ve topçu stoklarına yardım etmek amacıyla, Seul ve Washington tarafından silah ticareti yapmakla suçlanıyor. İki ülke ise bu tür ticareti reddediyor.

Kaynak: english.aawsat.com

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara