Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Lübnan'ın Dürzi lideri İsrail'e 'Yeter artık. Sadece Yalanlar' dedi

Lübnan'ın Dürzi lideri Velid Jumblat, İsrail'in, Golan Tepeleri'nde Dürzi köyü Mecdel Şems’te 12 genci öldüren roketin arkasında Hizbullah’ın olduğu yönündeki suçlamalarını 'yalan' olarak nitelendirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 15:01:06

Lübnan'ın Dürzi lideri İsrail'e 'Yeter artık. Sadece Yalanlar' dedi

Lübnan'ın Dürzi lideri Velid Jumblat, İsrail'in, Golan Tepeleri'nde Dürzi köyü Mecdel Şems'te 12 genci öldüren roketin arkasında Hizbullah'ın olduğu yönündeki suçlamalarını "yalan" olarak nitelendirdi.

Jumblat, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda, "Bu kanıtları ve argümanları nereden getirdiler?" diye ekledi.

Dürzi, lider, "Mecdel Şems Arap ve Golan sakinlerinin çoğu İsrail vatandaşlığını reddeden Araplar" diye ekledi.

Jumblat, "Yeter artık yalanlar, Golan'daki, işgal altındaki Filistin'deki veya Lübnan'daki Dürzi Araplar için timsah gözyaşları dökmeye yeter. Sadece yalanlar” diye devam etti.

Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berri'nin çabalarına ve Berrih'in ABD arabulucusu Amos Hochstein ile iletişimine güvendiğini belirten Jumblat, Cumartesi günü kendisini aradığında ABD elçisini şahsen azarladığını açıkladı.

Jumblat, "Hochstein beni dün aradı ve bir operasyon konusunda uyardı. Ona İsrail'den tehdit edici bir mesaj iletmek yerine ateşkes arayışında olmasının kendisi için daha iyi olacağını söyledim" diye ekledi.

Ayrıca Hizbullah'ın "Lübnan direniş hareketi" ve "Lübnan'ın bir parçası" olduğunu vurguladı.

Haber Ara