Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Lübnan'ın kuzeyindeki orman yangını 4. gününde

Lübnan’ın kuzeyindeki Akkar'da dört gündür devam eden orman yangınlarında 15'ten fazla itfaiyeci yaralandı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 14:00:51

Lübnan'ın kuzeyindeki orman yangını 4. gününde

Kuzey Lübnan'daki Akkar'da Bzal, Kabaait ve Habshit kasabalarının eteklerinde dört gündür süren şiddetli orman yangınlarının söndürülmesi sırasında 15'ten fazla itfaiyeci yaralandı.

Sivil Savunma, Lübnan Ordusu, Jurd Qayta Belediyeleri Birliği İlk Müdahale Ekibi ve Darb Akkar Derneği'nden itfaiye ekipleri, yangınlarla mücadele etmek için sabaha kadar çalıştı.

Lübnan Kızılhaçı ekipleri yaralılardan beşini Hrar kasabasındaki el-Habtoor Hastanesi'ne taşıdı.

Etkilenen çam ormanlarının yakınındaki yerleşimler ise yangınlar yaklaşırken tahliye edildi.

Bugüne kadar, yanmış ormanlık alan 25 hektarı aştı ve zeytinlikler, üzüm bağları ve incir ağaçlarına  önemli zararlar verdi.

Bölgedeki engebeli arazi, yol eksikliği ve dik yamaçlar itfaiye çalışmalarını engelleyerek durumun hızla kontrol altına alınmasını zorlaştırdı.

Bölgedeki çevre aktivistleri durumu "felaket" olarak nitelendirirken kara ekiplerinin ulaşamadığı alanlarda yangınları söndürmek için Lübnan ordusu üç helikopteri devreye soktu.

Şiddetli yangınlardan çıkan duman, Akkar sahili boyunca uzak yerlerden görülebiliyor.

Bir haftadan kısa bir süre önce, yeşil alanlarda başka bir büyük yangın çıkmış ve kontrol altına alınmadan önce Kuzey Lübnan'daki Akkar'daki Mechmech köyünün eteklerindeki Tall Jbeil ormanlarına yayılmıştı.

Kaynak: today.lorientlejour.com

Haber Ara