Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Mecdel Şems cenaze töreninden kovuldular

Mecdel Şems halkı, İsrailli aşırılıkçı lider Bezalel Smotritch'i saldırı kurbanlarının cenaze töreninden kovdu. Konuyla ilgili bir video da Lübnan kaynaklı Al Manar sitesinde yer aldı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-29 16:39:52

Mecdel Şems cenaze töreninden kovuldular

İsrail işgal altındaki Golan Tepeleri sınırlarında ölümle yüzleşen ve 12 evladını kaybeden Mecdel Şems halkı, İsrailli aşırılıkçı bakan Bezalel Smotritch'i saldırı kurbanlarının cenaze töreninden kovdu.

İsrail Kanalı 13, Mecdel Şems köyündeki halkın İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'i ve şehre düzenlenen roket saldırısının kurbanlarının cenazesine katılmaya çalışan bir dizi Likud Partisi üyesini cenaze merasiminden kovduğunu bildirdi.

Yayınlanan videoda, köyde yakınlarını kaybeden halkın ve diğerlerinin Siyonist aşırılıkçı bakandan şehirlerini terk etmesini istedikleri görülüyor.

Olayla ilgili yorum yapan Dürzi Girişimi başkanı Ghaleb Saif de Suriye Golan ve Celile'ye düşen füzelerin, genellikle mal ve can kaybına yol açan İsrail füzeleri olduğunu belirtti. Saif, "Her gün Demir Kubbe füzelerinin hedeflerini nasıl ıskaladığını ve sonunda üzerimize düştüğünü görüyoruz" diye ekledi.

Kaynak: english.almanar

Haber Ara