Hindistan'da milyonlarca dolarlık elmas servetini miras alacak olan sekiz yaşındaki bir kız, dünyevi zevklerden vazgeçtikten sonra katı Hindu tarikatına rahibe olarak kabul edildi.
Devanshi Sanghvi, küresel mücevher ticaretinde önemli yer tutan, Hindistan'daki Diamond City adlı bölgenin Surat kentinde işletilen Sanghvi and Sons mücevher şirketinin varisiydi.
Ailesi ayrıca, şiddet karşıtlığını, katı vejetaryenliği ve tüm canlılara sevgiyi vaaz eden küçük ama eski bir Hint inanışı olan Jain tarikatının üyeleri olarak biliniyor.
Yerel medyada paylaşılan fotoğraflara göre, bu hafta, yeni mesleğini müjdelemek için dört günlük bir törenle karşılandı.
Sanghvi bugün, tüm tüylerini aldırdıktan sonra gösterişli giysilerini basit beyaz pamuklu bir kıyafetle takas etmek için bir tapınağa geldi.
Törende kimliğini açıklamak istemeyen bir tanığa göre Devanshi, Surat kentinin Jain topluluğu üyeleri arasında küçük bir çocukken bile dindarlığıyla biliniyordu.
"HİÇ TELEVİZYON, FİLM İZLEMEDİ"
Onu tanıyanlar, "Devanshi hiç televizyon, film izlemedi veya alışveriş merkezlerine ve restoranlara gitmedi" derken, kızın tapınak törenlerinde düzenli olarak bulunduğunu da sözlerine eklediler.
Çocuk, eşyalarını bırakıp Jain dini tarikatlarına girmek için "diksha" törenine katılan en genç insanlardan biri oldu.
Yerel basına göre, Devanshi'nin ailesi onun rahibe olmaya can attığını söyledi. Jain ailelerinin bazen akrabalarının sosyal konumlarını yükseltmek için çocuklarını dini tarikatlara girmeye teşvik ettikleri belirtiliyor.
61 MİLYON DOLARLIK ŞİRKET
Hintli bir kredi derecelendirme kuruluşu olan ICRA'ya göre, ailesinin 1981'de kurduğu şirketinin net değeri 5 milyar rupi (61 milyon dolar).
Jainizm'in Hindistan'da Devanshi'nin ailesi gibi çoğu varlıklı ticaret topluluklarının 4 milyondan fazla takipçisi var.
Takipçiler katı bir vejetaryen diyete bağlı kalıyor. Bazı keşişler ve rahibeler, böcekleri yanlışlıkla yutmalarını önlemek için ağızlarını kumaşla kapatıyor.
"ÖLÜMÜNE ORUÇ"
Tarikat, bazı ritüel uygulamaları nedeniyle, özellikle de ölümüne aşırı oruç tutma geleneği nedeniyle eleştiriliyor.
Haydarabad'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu, 2016 yılında kefaret olarak günde sadece iki kez ılık su içmesine izin verildiği iki aylık orucunu tutarken komaya girdi ve öldü.
Ailesi, yetkililerce cinayetle suçlandı ve ailenin onu oruç tutmaya zorladığı iddiaları nedeniyle halkın öfkesine maruz kaldı.
Kaynak: The Guardian