Dolar

34,0713

Euro

38,0672

Altın

2.832,60

Bist

9.975,61

Moskova'da bombalı araç patlaması: 2 yaralı

Moskova'da bir arabada meydana gelen patlamada iki kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralananlardan birinin Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi olduğu öne sürüldü.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-24 12:04:41

Moskova'da bombalı araç patlaması: 2 yaralı

Rusya TASS Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Rusya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Irina Volk, patlamanın Moskova'nın kuzeyindeki bir konut binasının avlusuna park edilmiş bir arabada tanımlanamayan bir cismin patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi basın servisine göre ise bugün gerçekleşen patlamada aracın sahibi ve bir yolcu yaralandı.

Telegram kanalı Astra, arabanın Moskova bölgesindeki askeri uydu iletişim merkezinin başkan yardımcısı Andrey Torgashov'a ait olduğunu bildirdi. Buna karşılık Telegram kanalı Baza, arabada Rusya Ana İstihbarat Müdürlüğü'nden(GRU) bir memurun bulunduğunu yazdı. Kommersant ayrıca yaralı adamın GRU'da görev yapan ve birimindeki iletişimden sorumlu bir Savunma Bakanlığı görevlisi olduğunu da bildirdi.

Birden fazla Telegram kanalına göre şahsın patlamada bacaklarını kaybettiği bildirildi. Baza, araçta bulunan bir kadının da yüzünün yaralandığını yazdı.

RIA Novosti, emniyet teşkilatından bir kaynaktan alıntı yaparak, araştırılan teorilerden birinin patlamanın "kurbanın mesleki faaliyetleriyle ilgili bir suikast girişimi" olduğu yönünde olduğunu bildirdi.

Reuters de bağımsız olarak haberleri doğrulayamadığını belirterek, "Kommersant, Moskova'daki bombalı saldırıda Rus askeri istihbarat görevlisinin yaralandığını söyledi" şkelinde haberi duyurdu. 

Haber şöyle devam etti: Kommersant gazetesinin haberine göre, çarşamba günü kuzey Moskova'da bir arabaya konan bombanın Rusya'nın askeri istihbarat teşkilatından bir subayı yaraladığı bildirildi.

Rusya içişleri bakanlığı, kimliği belirlenemeyen bir cihazın patlaması sonucu meydana gelen patlamada iki kişinin yaralandığını ve kamu davası açıldığını söyledi.

Patlamanın görüntülerini gösteren Rus medyasına göre, polis memuru ve kimliği belirlenemeyen bir kadın araca bindikten kısa bir süre sonra patlama Toyota Land Cruiser'da meydana geldi.

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, yaralının Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Müdürlüğü'nde (GRU olarak anılan) görev yaptığını bildirdi.
Rusya'nın güvenlik hizmetlerinde kaynakları bulunan Telegram kanalı Baza, yaralı adamın bir GRU memuru olduğunu da söyledi.

Devlet haber ajansı TASS, patlamada bir polis memuru ve eşinin yaralandığını bildirdi. TASS'a göre adamın ayakları havaya uçtu. Ajans, patlamada diğer beş arabanın da hasar gördüğünü söyledi.

Kaynaklar: english.news.cn/meduza.io/Reuters

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara