Dolar

32,6610

Euro

35,4440

Altın

2.506,82

Bist

10.851,78

MSNBC kanalı ABD'yi Hizbullah'a karşı uyardı

MSNBC: Hizbullah 'bölgedeki en güçlü sivil toplum ordusu

3 Gün Önce Güncellendi

2024-07-04 13:33:01

MSNBC kanalı ABD'yi Hizbullah'a karşı uyardı

ABD merkezli haber kanalı MSNBC'nin dünkü haberinde, 2024'te Hizbullah'ın 2006'ya göre daha büyük, daha iyi silahlanmış, daha deneyimli ve siyasi açıdan daha güçlü olduğu öne sürüldü.

Haberde, ABD'nin İsrailli yetkililere Lübnan'da bir savaşı desteklemediğini ve bir savaşı başlatmayı seçmesi halinde rejimin yardımına koşmayacağını açıkça ve özel olarak iletmesi gerektiği de önerildi.

ABD SONUÇTAN MUAF OLAMAZ ÖNERMESİ YAPILDI

Amerikalı yetkililerin, Siyonist rejim ile Hizbullah arasında olası bir savaşta "Amerikalıların sonuçlardan muaf olmayacağı" ihtimalinin olduğunu fark etmiş olmaları gerektiği aktarıldı.

Ayrıca MSNBC, savaş durumunda Hizbullah'ın füzelerinin İsrail'deki herhangi bir bölgeyi, özellikle de hayati öneme sahip sivil altyapıyı, havaalanlarını, limanları, elektrik ağlarını ve elektrik santrallerini hedef alabileceğini ekledi.

SURİYE'DE EĞİTİMLİ HİZBULLAH ASKERLERİ VURGUSU

Ayrıca İsrail kara birliklerinin, Suriye'de yıllarca varlığının ardından, askeri taktikler, operasyonlar ve prosedürler edinen Hizbullah savaşçılarıyla karşı karşıya geleceği de belirtildi.

Hizbullah'ın şu anda 200 bin roket ve çeşitli menzilli füzelere sahip bir orduya benzediği ifade edildi.

İşgal altındaki kuzey bölgelerdeki durumun da daha da kötüleşeceği, yerleşimcilerin güvenlik nedeniyle yerleşimlerini terk etmesiyle İsrail rejiminin ekonomisinin daha da kötüleşeceği ifade edildi.

Kaynak: Irna

Haber Ara