Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Murdoch imparatorluğunda 'medya vesayet' davası

The New York Times'ın bildirdiğine göre, ABD'li medya devi Rupert Murdoch, en büyük oğlu ve seçilmiş halefi Lachlan Murdoch'un medya imparatorluğunun başında kalmasını sağlamak için üç çocuğuna karşı hukuk mücadelesine girdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-25 16:59:45

Murdoch imparatorluğunda 'medya vesayet' davası

The New York Times'ın gizli bir mahkeme belgesine dayandırılan haberde, Murdoch'un çoğunluğu güvenceye kardealmak ve şlerin kendisine itiraz edemeyeceğini garanti altına almak için Lachlan Murdoch'un Murdoch Family Trust'taki oy verme yetkisini genişletmeye çalıştığı belirtildi.

Nevada merkezli Reno aile vakfı, News Corp ve Fox Corp şirketleri aracılığıyla ailenin Murdoch'un geniş televizyon ağları ve gazete koleksiyonundaki hisselerini elinde tutuyor.

Vakfın şu anda sekiz oyu var; dördü Murdoch'un kontrolünde, geri kalan dördü ise onun ilk iki evliliğinden olan dört çocuğunun kontrolünde. Murdoch'un üçüncü eşi Wendi Deng'den olan en küçük kızları Chloe ve Grace'in ise vakıfta oy hakkı bulunmuyor.

Haberde ayrıca, Murdoch'un mahkemede, Lachlan Murdoch'un şirketi siyasi açıdan daha ılımlı kardeşleri James, Elisabeth ve Prudence Murdoch'un müdahalesi olmadan yönetmesinin, şirketin muhafazakar editoryal duruşunun korunmasına yardımcı olacağını ve böylece tüm mirasçıları için ticari değerini koruyacağını öne sürdüğü belirtildi.

Fox News, ABD siyasetinde, özellikle de Cumhuriyetçiler arasında etkili bir rol oynayan, ABD'nin bir numaralı kablolu haber ağı olmaya devam ediyor.

Haberde Murdoch'un, dört çocuğu arasındaki "uzlaşı eksikliğinin", "yayın politikası ve içeriğin potansiyel olarak yeniden yönlendirilmesi de dahil olmak üzere, her iki şirketin stratejik yönünü etkileyeceğinden" endişe duyduğu ve ayrıca Lachlan Murdoch'a mahkemenin kararına istinaden şirket üzerinde "kalıcı ve münhasır olarak yetki vermek istediği" kaydedildi.

Kaynak: indiatoday.in

Haber Ara