Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Musk: Whatsapp casus yazılımdır

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Meta'nın mesajlaşma hizmetinin güvenli olmadığını söyledi. “Whatsapp casus yazılımdır” dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-08 13:14:59

Musk: Whatsapp casus yazılımdır

Tesla ve SpaceX CEO'su ve X sahibi Elon Musk kişisel verileri işlemesi nedeniyle WhatsApp'a bir kez daha yüklendi. Cumartesi günü Musk, X'te bir kullanıcının şu soruyu sorduğu bir gönderiye yorum yaptı: "Eğer WhatsApp mesajları uçtan uca şifrelenmişse, neden birdenbire bir çanta reklamı görüyorum?" Musk soruya kısa bir yanıt verdi: "Çünkü bu bir casus yazılım."

Musk, “WhatsApp her gece kullanıcı verilerinizi dışarı aktarıyor. Bazı insanlar hala bunun güvenli olduğunu düşünüyor" dedi.

WhatsApp'ın başkanı Will Cathcart ise "Birçok kişi bunu zaten söyledi, ancak tekrarlamakta fayda var: bu doğru değil. Güvenliği ciddiye alıyoruz ve bu nedenle mesajlarınızı uçtan uca şifreliyoruz. Mesajlar her gece bize gönderilmiyor veya bize aktarılmıyor” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan AB de Meta'yı antitröst kurallarını ihlal etmekle suçladı.

GÜVENLİK ARAŞTIRMACISI MUSK'I DOĞRULADI

Ancak tartışmaya katılan güvenlik araştırmacısı Tommy Mysk, WhatsApp'taki mesajların uçtan uca şifrelenmiş olabileceğini ancak "kullanıcı verilerinin sadece mesajlarla ilgili olmadığını" açıkladı. "Kullanıcının konumu, kullanıcının iletişim kurduğu kişiler, kullanıcının ne zaman çevrimiçi olduğu kalıpları vb. gibi meta veriler. Gizlilik politikanıza göre bu meta veriler aslında Meta hizmetleri genelinde hedeflenen reklamlar için kullanılıyor" dedi.

Daha önce TikTok, Facebook ve Apple ürünlerindeki veri açıklarını ortaya çıkaran Mysk, "Yani Elon Musk haklı" diye yazdı.

Musk, 2022 yılında henüz Twitter'ı satın alma aşamasındayken, Meta'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp'a sahip olması nedeniyle Zuckerberg'in sosyal medya üzerinde çok fazla kontrole sahip olduğunu savundu.

Kaynak: RT

SON VİDEO HABER

Sokakta ceset tasvirlerine tepki! Said Ercan uyardı

Haber Ara