Mutluluktan ‘mutluluk müzesi’ açtılar
Dünyanın en mutlu ikinci ülkesi olan Danimarka, 14 Temmuz 2020'de en çok istenen duyguyu içeren fiziksel bir yapı olan Mutluluk Müzesi'ni görücüye çıkardı.

Oluşturma Tarihi: 2020-11-02 12:38:02

Güncelleme Tarihi: 2020-11-02 12:38:02

Mutluluk 2020'de yabancı bir kavram gibi gelebilir; ancak Danimarkalılar için o kadar da zor değil.

Dünyanın en mutlu ikinci ülkesi olan Danimarka, 14 Temmuz 2020'de en çok istenen duyguyu içeren fiziksel bir yapı olan Mutluluk Müzesi'ni görücüye çıkardı. Kopenhag'ın tarihi merkezindeki bu 2.585 metrekarelik (240 metrekarelik) alan, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu zamanda geçmişte ve günümüzde mutluluk fikrini gözler önüne seriyor. 

Bağımsız düşünce kuruluşu Mutluluk Araştırma Enstitüsü müzeyi, cansız ofis alanlarında "büyülü bir yer" bulmayı ümit eden insanlardan yıllarca gelen taleplerden sonra açtı.

Mutluluk Araştırma Enstitüsü CEO'su Meik Wiking, CNN Travel'a verdiği demeçte “Neden insanların mutluluğu farklı bakış açılarından deneyimleyebilecekleri bir yer oluşturup onlara çözmeye çalıştığımız bazı sorular etrafında biraz daha akıllanabilecekleri bir sergi vermeyelim? Diye düşündük” dedi.

Fikir , COVID-19'dan çok önce vardı, ancak birçok yeni 2020 işletmesi gibi, küresel salgın bazı durgunluklara neden oldu.

Wiking'in ekibi, kapalı sınırlar ve sosyal mesafe gereksinimleri nedeniyle sınırlı konuklarla açılış veya durum daha parlak görünene kadar bekletme arasında karar vermek zorunda kaldı. Birincisine karar verdiler ve kapılarını COVID-19 şartlarıyla açarak, bu zor zamanlarda az sayıda misafire bile biraz daha mutluluk şansı verdiler. Mutluluk Müzesi'nin İçinde Neler Var?

Mutluluk Müzesi, duyguya gerçek bir övgüdür. Tarih boyunca algıları, duyguların bölgelere göre nasıl değiştiği ve Danimarka gibi bazı ülkelerin neden diğerlerinden daha mutlu olduğu dahil olmak üzere dünya genelinde mutluluğu araştırıyor.

Sergiler, ziyaretçilerin asla ziyaret edemeyecekleri yerlerde mutluluğun neye benzediğini anlamalarına ve görselleştirmelerine yardımcı olan, dünyanın dört bir yanından gelen mutluluk eserlerini içeriyor.

Müze, ziyaretçilerin mutluluğun ardındaki somut "neyi" kavramasına izin verir, ancak "neden" de aynı derecede önemlidir.

CNN'e göre, kendini "mutlu bir adam" olarak ilan eden bir misafir, sevincinin ardındaki nedenlerle müzeyi yeni bir takdirle terk ettiğinde, müze bunu "alabileceğimiz en iyi inceleme" olarak nitelendiriyor. Danimarka Mutluluğunun Arkasındaki "Neden"

Köklü mutluluklarını ortaya çıkaranlar sadece ziyaretçiler değil. Mutluluk Müzesi ziyaretçilere, BM'nin Dünya Mutluluk Raporu'nda ilk sıralarında yer alan Danimarka ve komşu Finlandiya gibi mutlu ülkelerin arkasındaki "neden" hakkında bir bakış açısı sunuyor.

İskandinav ülkelerinin ortak mutluluk faktörlerden bazıları topluluklar ve arasında güven ve Danca ve Norveççe rahat memnuniyet için kullanılan terim olan Nordik mutluluk felsefesidir.


İskandinavya'nın sahip olduğu tek şey rahatlık değil; bölgenin dengeli çalışma anlayışı da mutluluğa katkı sağlıyor. Danimarka'da, tam haftalık çalışma beş gün boyunca kabaca 37 saat. Ortalama Amerikan çalışma haftası ise 44 saat ve günde 8,8 saat.

Kaynak: Adventure