Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Nasrallah: Bize müttefik olan herkesten tarihin doğru tarafında durduğumuzu duyuyoruz

Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: İsrail'in Gazze'deki zulmü Batı'da insan vicdanını uyandırdı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-08 10:22:27

Nasrallah: Bize müttefik olan herkesten tarihin doğru tarafında durduğumuzu duyuyoruz

Lübnan Hizbullah direniş hareketinin genel sekreteri, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik saldırısını güçlü bir şekilde kınadı ve bu vahşi saldırganlığın Batı'da insan vicdanını uyandırdığını vurguladı.

MUHARREM AYINI İDRAK EDENLERE KONUŞTU

Seyyid Hasan Nasrallah, Pazar akşamı Beyrut'un güneyindeki Dahiye mahallesindeki Seyyid el-Şüheda Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu.

Nasrallah, Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in (as) şehadet yıldönümünü kutlayan Hicri takvim ayının Muharrem ayının ikinci gecesinde yas tutanlara hitap eden konuşmasında, “İsrail'in Gazze'de işlediği korkunç ve benzeri görülmemiş suçlar Batı'da insan vicdanını uyandırdı. Nasrallah, Gazze'de ortaya çıkan suçlara gözlerini kapatanların sert ve zalim bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Hizbullah lideri ayrıca grubunun savaşın harap ettiği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri ve Filistin davasını destekleme konusundaki kararlılığını yineledi ve hareketindeki savaşçıların bu nedenle İsrail'e karşı El Aksa Fırtınası Operasyonuna katıldıklarını vurguladı.

TAM HAZIRLIKLIYIZ MESAJINI VERDİ

Nasrallah, Hizbullah'ın işgalci Tel Aviv rejimiyle askeri bir çatışmaya karşı tam hazırlıklı olduğunu vurgulayarak, "Bize müttefik olan herkesten tarihin doğru tarafında durduğumuzu duyuyoruz" dedi.

Bu arada Hizbullah, İsrail'in stratejik Meron Hava üssüne 60 Katyuşa roketi ateşleyerek gözetleme üssünün ekipmanlarının bir kısmını yok etti ve içinde yangına neden oldu.

Nasrallah, konuşmasının bir başka yerinde, Lübnan ile 1948'de İsrail işgali altındaki toprakların kuzey kısmı arasındaki sınırda artan gerilimlere dikkat çekerek, şu anda El Aksa Fırtınası Operasyonu'nun merkezinde Hizbullah'ın bulunduğunu vurguladı.

Hizbullah ve İsrail, Filistinli Hamas direniş grubunun sürpriz operasyonunun ardından rejimin Gazze Şeridi'ne soykırım niteliğinde bir saldırı başlatmasından kısa bir süre sonra, geçen yılın Ekim ayının başından bu yana ölümcül ateş açıyor.

Lübnan direniş hareketi, Tel Aviv rejimi, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 38.514 Filistinlinin ölümüne ve 87.000'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan Gazze savaşını sürdürdüğü sürece misilleme saldırılarını sürdürme sözü verdi.

Hizbullah yetkilileri İsrail'le savaş istemediklerini defalarca dile getirirken, savaş çıkması durumunda da hazırlıklı olduklarını vurguladı.

Kaynak: Press tv

SON VİDEO HABER

Kahramanmaraş'ta bir kadın pompalı tüfekle hastane bastı

Haber Ara