Dolar

34,0197

Euro

38,0167

Altın

2.827,60

Bist

9.975,61

'Nazi selamı' cezası alan şarkıcı şokta

Alman pop şarkıcı Melanie Muller'in hukuka aykırı hareketi nedeniyle 80.000 euro (89.000 dolar) ödemesi emredildi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-24 20:42:50

'Nazi selamı' cezası alan şarkıcı şokta

Alman mahkemesi, pop yıldızı ve eski reality şov sunucusu Melanie Muller'e, bir konser sırasında Nazi selamı verdiği ve yasadışı uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle ağır para cezası verildi; Muller ise suçlamaları reddetti.

Leipzig şehrindeki bir bölge mahkemesi Muller'e ihlaller için 80.000 euro (yaklaşık 89.000 dolar) ödemesini emretti. Para cezasının miktarı, savcıların talep ettiği 5.700 euro'luk cezadan 14 kat daha fazlaydı.

FdzwGyKXoAIJsBg

Alman Bild gazetesinden bir gazeteci, mahkeme salonundan yaptığı açıklamada, pop yıldızının karar karşısında "şok olduğunu" ve kendine gelmesinin biraz zaman aldığını bildirdi.

Şarkıcıya yöneltilen suçlamalar, Eylül 2022'de Leipzig'de verdiği konserde Nazi selamına benzeyen bir hareketle sağ kolunu havaya kaldırdığı görüntülerin tekrar tekrar çekilmesinden kaynaklandı.

Bu hareket, Adolf Hitler'in Nasyonal Sosyalist partisiyle ilgili diğer sembollerle birlikte Almanya'da yasaklandı.

BokrJ_Ds

Muller'in avukatları, müvekkillerinin sağ görüşlere veya eğilimlere sempati duymadığını, sadece kalabalığı neşelendirmek için yumruğunu sıktığını ve slogan attığını iddia etti.

Ancak Yargıç Lucas Findeisen, savunmanın argümanlarını reddetti ve imzacıyı "anayasaya aykırı veya terörist örgütlerin sembollerini kullanmaktan" suçlu buldu.

Yargıç, görüntülerden Muller'in etkinlikteki sağcı kalabalığın ruh halini benimsediğinin, birkaç kez yasadışı hareketler yaptığının ve konsere katılanlarla birlikte Nazi sloganı "Sieg, Heil" diye bağırdığının açık olduğunu söyledi.

Findeisen, şarkıcının evinde yapılan aramada bulunan kokain ve ecstasy maddelerinin bir arkadaşına ait olduğu iddiasını da reddetti.

Muller'in avukatları duruşma sırasında medyadaki olumsuz haberlerin onun kariyerini olumsuz etkilediğini ileri sürerek, beraat kararının 36 yaşındaki sanığın "Almanya'nın yeniden ayağa kalkmasına" olanak sağlayacağı yönündeki umutlarını dile getirdiler.

Şarkıcı, daha önce Almanya, Avusturya ve İsviçre'de ve Alman turistlerin ilgi odağı olan İspanya'nın Mallorca adasında düzenli olarak sahne aldığını, "Şimdi sadece Mallorca'da konserlerim var. Diğer her şey gitti" dedi.
RT

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara