Dolar

33,9891

Euro

37,7132

Altın

2.724,82

Bist

9.771,16

Nelson Mandela'nın torunu: Husiler mücadeleyi yoğunlaştırmalı

Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela Yemen Ensarullah Hareketi için, “Husiler Filistin'in kurtuluşu için mücadeleyi yoğunlaştırmalı” dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 13:03:29

Nelson Mandela'nın torunu: Husiler mücadeleyi yoğunlaştırmalı

Nelson Mandela'nın torunu, “Husiler Filistin'in kurtuluşu için mücadeleyi yoğunlaştırmalı” dedi.

Aktivist, İsrail'in Paris Olimpiyatları'ndan men edilmesi yönünde çabaların artırılması çağrısında bulundu.

Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela, RT'ye verdiği özel röportajda, Filistin'in kurtuluşu ve İsrail'in bu yılki Olimpiyat Oyunlarından men edilmesi için çabaların yoğunlaştırılması için küresel bir hareket çağrısında bulundu.

Paris'te konuşan Mandela, uluslararası toplumu, dayanışma hareketlerini ve taban örgütlerini "Irkçı İsrail" olarak adlandırdığı şeye karşı harekete geçmeye çağırdı.

"IRKÇI İSRAİL PARİS OLİMPİYATLARINDA YASAKLANSIN"

"Bizler bugün tüm küresel topluluğa, uluslararası dayanışma hareketine ve tüm taban hareketlerine Irkçı İsrail'in Paris Olimpiyat Oyunlarında yasaklanması çağrısında bulunmak için buradayız" dedi.

Mandela, yüz binlerce insanın Filistin'i desteklemek için sokaklara döküldüğü protestoların arttığını söyledi.

"26 Temmuz'da yapılacak Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni önünde en büyük protestolara hazırlanıyoruz" dedi. Aktivist, tüm sivil toplum gruplarını, işçi oluşumlarını, inanç temelli örgütleri ve taban hareketlerini açılış töreninde Filistinli yürüyüşçüleri desteklemek için bir araya gelmeye çağırdı.

HUSİLER MÜCADELEYİ YOĞUNLAŞTIRMALI

Mandela, Olimpiyatlara katılacak 400'den fazla Filistinli sporcunun, antrenman personeli ve antrenörleriyle birlikte öldürüldüğünü kaydetti. Filistin'deki spor tesislerinin de yok edildiğine dikkat çekti.

“Bu nedenle Uluslar arası Olimpiyat Komitesi'ni özellikle 30'dan fazla sporcunun İsrail ordusunda görev yaptığı ve soykırıma, etnik temizliğe, savaş suçlarına ve insanlığa karşı suçlara katıldığı gerçeği ışığında, Siyonist gaspçı kuruluşun katılımını yasaklamaya çağırıyoruz" belirtti.

Nelson Mandela'nın torunu da Husilere yani Yemen Ensarullah Hareketi'ne destek verdiğini ifade etti. "Uluslararası dayanışma hareketleri ve taban hareketinde, Husilerin kararlı kalması ve Gazze'deki ve işgal altındaki Filistin'in her yerindeki kardeşlerimizin özgürleştirilmesi için mücadeleyi yoğunlaştırması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

“İNGİLTERE'NİN GÜNEY AFRİKA'DAKİ IRKÇILIĞI DESTEKLEMESİNE BENZİYOR”

RT'ye verdiği önceki bir röportajda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya verilen desteği, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher ve eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın Güney Afrika'daki Apartheid rejimine verdiği destekle karşılaştırmıştı.

1997'de Gazze'ye yaptığı ziyaret sırasında Nelson Mandela, Afrikalıların özgürlüğünün "Filistinlilerin özgürlüğü olmadan eksik kalacağını" belirterek Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: RT

Haber Ara