Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Obamalar'dan Harris'e tam destek

ABD eski başkanlarından tıpkı Trump ve Biden gibi İsrail'e büyük desteğiyle bilinen Barack Obama, Kamala Harris'i 'Muhteşem Başkan' diyerek destekledi. Eşi Michelle Obama ile birlikte 'Kasım ayında kazanmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-26 13:42:41

Obamalar'dan Harris'e tam destek

ABD eski başkanlarından Barack Obama, Kamala Harris'i başkan olarak destekleyerek günlerce süren spekülasyonlara son verdi ve eşi Michelle ile birlikte "Kasım ayında kazanmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Eski başkan, X'te yaptığı bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu haftanın başlarında Michelle ve ben arkadaşımız Kamala Harris'i aradık. Ona Amerika Birleşik Devletleri'nin muhteşem bir başkanı olacağını ve kendisine tam desteğimizin olduğunu söyledik.

"Ülkemiz için bu kritik anda, Kasım ayında kazanmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarız siz de bize katılırsınız."

Paylaşıma, Barack ve Michelle Obama'nın Harris ile telefonda konuştuğu ve ona desteklerini sunduğu 55 saniyelik bir video eşlik etti.

Klipte Michelle şöyle dedi: "Bu telefon görüşmesini kızım Kamala'ya söylemeden yapamam: Seninle gurur duyuyorum. Bu tarihi olacak."

Barack daha sonra şunları ekledi: "Michelle ve ben sizi desteklemekten ve sizi bu seçimde başarıya ulaştırmak ve Oval Ofis'e taşımak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyduğumuzu söylemek için aradık."

Cevap olarak Harris şunları söyledi: "Michelle, Barack, bu benim için çok şey ifade ediyor. Bunu ikinizle, Doug ve ben, birlikte yola çıkmayı dört gözle bekliyorum.”

"Ama en önemlisi, söylediğiniz sözlerin ve tüm bu yıllar boyunca verdiğiniz dostluğun ifade edebileceğimden daha fazla anlam ifade ettiğini söylemek istiyorum."

Şöyle yazdı: "Michelle Obama ve Barack Obama, sizin desteğinizi almak benim için çok şey ifade ediyor. Hadi işe koyulalım."

Perşembe günü Truth Social web sitesinde yaptığı bir paylaşımda Trump şunları söyledi: "Demokrat Parti'deki birçok kişide -özellikle Barack Hussein Obama'da- Kamala Harris'in Başkan Trump'ı yenemeyen bir Marksist sahtekar olduğu ve hala 'daha iyi' birini bekledikleri yönünde güçlü bir his var. Bu nedenle, Demokratlar hala fikirlerini değiştirebilecekleri için Harris ile ilgili bir şeyler planlamak uygunsuz olur."

Kaynak: Newsweek

 

Haber Ara