Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Putin'e kim cesaret verdi düellosu

Trump ve Biden CNN'de birbirlerini Putin'i 'cesaretlendirmekle' suçladı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-28 10:39:54

Putin'e kim cesaret verdi düellosu

ABD Başkanı Joe Biden ve rakibi eski Başkan Donald Trump, birbirlerini Rusya'yı Ukrayna ile çatışmasında cesaretlendirmekle suçladılar. İki adam, dün CNN'in ev sahipliği yaptığı başkanlık tartışması sırasında da birbirlerinin dış politika geçmişlerine saldırdı.

TRUMP'TAN PUTİN SANA SAYGI DUYMADI SUÇLAMASI

Trump, Biden'ın Amerika'nın dünya sahnesindeki itibarını zedelediğini ve bunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Şubat 2022'de askeri operasyon başlatmaya ikna eden faktörlerden biri olduğunu savundu.

Trump, "Putin'in saygı duyduğu bir başkanımız olsaydı Ukrayna'yı asla işgal etmezdi. Bunu durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Biliyorsunuz, sanırım Rusya'yı içeri girmeye teşvik etti" dedi.

Eski başkan, Putin'in 2021'de Amerikan birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi sırasında Washington'un "beceriksizliğini gördüğünü" öne sürdü. "Putin bunu görünce 'Biliyor musun, sanırım Ukrayna'ya gideceğiz' dedi" diye ekledi.

BIDEN: PUTİN'E “NE İSTİYORSAN YAP” DEDİN

Konuşma sırası Biden'a geldiğinde "Putin'i cesaretlendirenin" Trump olduğu konusunda ısrar etti.

Biden, "Bu adam Putin'e 'Ne istersen onu yap' dedi. Ve Trump'ın Putin'e yaptığı da tam olarak buydu, onu teşvik etti" dedi. Trump, "Bunu asla söylemedim" diyerek araya girdi.

CNN'den Dana Bash'in, Putin'in Ukrayna'ya önerdiği barış şartlarının "sizin için kabul edilebilir olup olmadığı" sorusuna Trump, "Hayır, bunlar kabul edilemez" yanıtını verdi. Daha sonra yeniden seçilirse "savaşın sonuçlanacağı" yönündeki iddiasını yineledi.

BIDEN: PUTIN NATO'YA SALDIRACAK

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya yardıma devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, Rusya'nın gelecekte bir NATO ülkesine saldırabileceğini iddia etti. "Eğer Ukrayna'yı alırsa, Polonya'nın başına ne geleceğini düşünüyorsunuz?" derken, "Hiç bu kadar saçmalık duymamıştım. Bu, NATO'dan çıkmak isteyen bir adam” dedi Trump hakkında. “Konuşmaya devam ediyor, buyrun Putin'in Ukrayna'ya girmesine ve Ukrayna'yı kontrol etmesine izin verin, ardından Polonya'ya ve diğer yerlere geçin. O zaman ne olacak?"

Rusya devlet başkanı Putin ise defalarca Rusya'nın NATO üyelerine saldırma niyetinde olmadığını ve aksini öne sürmenin "aptalca" olduğunu söyledi.

Kaynak: rt.com

Haber Ara