Dolar

33,9220

Euro

37,5454

Altın

2.756,03

Bist

9.460,59

Putin yıllar sonra Çeçenistan'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2011'den bu yana Kuzey Kafkasya'ya yaptığı ilk seyahat kapsamında Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye gelip Ramzan Kadirov ile görüştü.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-21 15:14:26

Putin yıllar sonra Çeçenistan'da

Kremlin'in sadık adamı Kadirov, Putin için Çeçenistan'daki tüm alt ve üst yapıyı Rusya'nın hizmetine sunmanın yanısıra Putin'in Ukrayna'ya saldırısını da desteklemek amacıyla Ukrayna cephelerine binlerce Çeçen savaşçı gönderdiğini her fırsatta ifade ediyor.

Putin, Azerbaycan'daki temaslarının ardından Kuzey Kafkasya Federal bölgesindeki 3 ayrı cumhuriyete çalışma ziyareti yaptı.

2_809

Putin de Ukrayna savaşında Rus askerlerinden önce Kadirov'un savaşa yolladığı paralı askerlerle ülkesindeki diğer etnik unsurlardan kişileri sahaya sürmeyi tercih ediyor.

Önce Çerkeslerin ağırlıklı yaşadığı Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti'nin yetkilileri ile Nalçik'te görüşen Putin, buradan Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti'ne geçti.

Beslan'da 2004'te katliam yapılan okulu ve Meleklerin Şehri Anıtı'nı ziyaret eden Putin'in, bölgeye en son 2008'de geldiği belirtildi.

5_178

"YENİLMEZ RUSYA"

AP'nin Rus devlet kurumlarından aktardığı haberine göre, Putin gönüllüleri övdü ve Rusya'nın onlar gibi adamlara sahip olduğu sürece "yenilmez" olacağını söyledi.

Putin daha sonra, 2011'de başbakanlığı döneminde ziyaret ettiği Çeçenistan'a geçti.

4_291

Kadırov ise, resmi Telegram kanallarından yaptığı paylaşımda, Moskova'nın Ukrayna'da "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı operasyona başlamasından bu yana tesiste gönüllüler de dahil olmak üzere 47 binden fazla savaşçının eğitim aldığını söyledi.

Ekran Alıntısı_881

 Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesinde "gönüllü savaşçılar" ile bir araya gelen Putin, daha sonra başkent Grozni'de "Hazreti İsa" ismiyle Orta Asya mimari tarzında yeni yapılan 4 minareli 5 bin kişilik camiyi gezdi.

Putin, Çeçenistan'da bulunan Hazreti İsa Camii'nde kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i öptü.

Haber Ara