Dolar

34,0649

Euro

37,9678

Altın

2.801,70

Bist

9.774,49

Reuters: Harris'i 50 eyalet destekleyecek

Reuters, ABD'de 50 eyaletteki Demokrat liderlerin tamamının Kamala Harris'in ABD başkanlığına adaylığını destekleyeceğini duyurdu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-22 10:56:13

Reuters: Harris'i 50 eyalet destekleyecek

Kamala Harris başkanlık kampanyasını başlattıktan sonra Demokrat partiye bağışlar yağdı. Reuters'in aktardığına göre, Demokrat Parti'nin 50 eyalet liderinin tamamı Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in partinin başkan adayı olmasına destek verdiklerini ifade etti.

Bu, Başkan Joe Biden'ın partinin adaylığından çekildiğini açıklayıp Harris'i desteklemesinin ardından dün bir konferans çağrısı yapmalarının ardından geldi.

Reuters'e konuşan bir kaynak, katılımcıların Harris'e "tam destek" verdiklerini belirtti.

BIDEN'E BAĞIŞLARI DONDURMUŞLARDI

Biden'ın geçen ay Trump'a karşı yapılan ilk kampanya tartışmasındaki zayıf performansı onun bilişsel yeteneklerine ilişkin endişeleri artırdı. Bu, birçok Kıdemli Demokrat ve bağışçının onu yarıştan çekilmesi konusunda ısrar etmesine, hatta fon sağlayıcıların bağışlarını dondurmasına yol açtı.

Ancak Harris'in Demokratların fiilen önde gelen adayı olmasının üzerinden dokuz saatten az bir süre geçtikten sonra, kampanyaya on milyonlarca dolar akıtıldı.

Demokratlar için bağış toplama platformu olan ActBlue, Harris'in göreve aday olacağını açıklamasının ardından "destekçilerin organizasyon aracılığıyla 46,7 milyon dolar topladığını" söyledi. ActBlue, X'te "Bu, 2024 döngüsünün en büyük bağış toplama günü oldu" dedi.

Biden Başkan Yardımcısına desteğini açıkladıktan sonra Trump'ın kampanya ekibi onun potansiyel liderliğini sert bir şekilde eleştirdi.

Kampanya, "Harris, ulusumuzun insanları için Joe Biden'dan bile daha kötü olacak. Harris, tüm bu zaman boyunca sahtekar Joe'nun baş muktediri oldu. Onlar birbirlerini ne olduğunu iyi bilir ve ikisi arasında mesafe yok” dedi.

Cumhuriyetçi kamp da hem Harris'i hem de Biden'ı kınamakta hızlı davrandı; örneğin Temsilciler Meclisi Sözcüsü Mike Johnson, Biden'ın Başkanlıktan "derhal" istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Johnson, "Joe Biden başkanlığa aday olmaya uygun değilse, başkan olarak hizmet etmeye de uygun değil. Görevden derhal istifa etmesi gerekiyor. 5 Kasım yeterince yakın zamanda gelemez" dedi.

Kaynak: english.almayadeen.net

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara