Dolar

32,6474

Euro

35,1043

Altın

2.448,35

Bist

10.343,31

Robot çalışan 'intihar etti'

Güney Kore'de android bir robot, belediye binasında çalıştığı ilk yılını doldurmadan merdivenlerden düştü. Olay yerel medyada intihar olarak değerlendirildi.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-29 19:50:21

Robot çalışan 'intihar etti'

Yönetim kurulunun yaptığı duyuruda, Güney Kore'deki Gumi Kent Konseyi'nde 'çalışan' bir robot asistanının işyerinde merdiven boşluğuna düşerek varlığına son verdiği açıklandı.

Konseydeki olay geçen hafta meydana geldi. Robotun merdivenin tepesinden iki metre yüksekliğe düşmeden önce "sanki bir şeyler ters gidiyormuş gibi tek bir yerde döndüğü" görülmüştü.

Belediye meclisinden bir yetkili tarafından AFP'ye yaptığı açıklamada "Robotun parçaları toplandı ve üretici tarafından analiz edilecek" denildi.

Kaliforniya merkezli Bear Robotics adlı startup tarafından üretilen robotik asistan, geçen ağustos ayında konseyde "işe alındı". Robotun kendi çalışan kartı vardı. Sabah 9'dan akşam 4'e kadar çalışan robot, belgeleri binanın içinde taşıyor, ziyaretçilere yardım sağlıyor ve şehrin tanıtımını yapıyordu.

"İLK ROBOT İNTİHARI"

Makinenin "ölümü" belediye personelini derinden üzdü; şu anda yeni bir robotun benimsenmesine yönelik herhangi bir plan düşünülmediği belirtilirken, “resmi olarak belediye binasının bir parçası, bizim bir üyemiz. Çok çalıştı" açıklaması yapıldı.

Olay, yerel medya tarafından ülkede gerçekleşen ilk "robot intiharı" olarak duyurulurken sosyal medyada mizah konusu oldu.
RT

Haber Ara