Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Rus yetkili Kızıl Meydan'da kendini yaktı

Rus ordusuna iletişim sistemleri sağlayan bir araştırma enstitüsünün başkanı, Kızıl Meydan'da kendini yaktı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-27 21:52:04

Rus yetkili Kızıl Meydan'da kendini yaktı

Rus medyası, isimsiz kaynaklara dayandırdıkları olaya ilişkin, şunları kaydetti:

Rus güvenlik kuvvetleriyle bağlantıları olduğu iddia edilen Telegram haber kanalı Mash, görgü tanıklarının bir adamın üzerine yanıcı bir sıvı döküp ardından alev aldığını gördüğünü söyledi.

Mash, "Polis memurları derhal adamı yere atarak ve yangını söndürerek müdahale etti" diye yazdı.

Moskova merkezli 360.ru televizyonu, ismini açıklamayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, polisin kendini yakma eylemini engellediğini ve adamı sorgulanmak üzere gözaltına alındığını bildirdi.

Moskovsky Komsomolets adlı gazetesi daha sonra bu kişinin, Rus savaş gemileri, havacılığı ve piyadesi için iletişim sistemleri geliştiren Volna Merkez Araştırma Enstitüsü'nün başkanı Vladimir Arsenyev olduğunu açıkladı.

Moskovsky Komsomolets'e göre 74 yaşındaki Arsenyev "küçük yanıklar" aldı.

Gazete, kaynak göstermeden, Arsenyev'in daha önce, devlet savunma ve sanayi holdingi Rostec'in, Volna'nın devlet sözleşmelerini ihlal ettiği yönündeki suçlamaları nedeniyle bir iftira davası açtığını bildirdi.

Haberde Federal Güvenlik Servisi (FSB) soruşturması Volna'da herhangi bir usulsüzlük ortaya çıkarmadığı kaydedildi. Arsenyev'e karşı bir misilleme davasının Moskova mahkemesine açıldığını da ekledi.

Haberde Arsenyev ile ilgili "Bu sabah [Arsenyev] işe gelmiş gibi görünüyordu, ancak sonra dışarı çıkacağını söyledi. Sonra Kızıl Meydan'a gitti" bilgisi paylaşıldı.

Kendini yakma girişiminin bir protesto eylemi mi yoksa kendine zarar verme eylemi mi olduğu henüz netlik kazanmadı.

MoscowTimes

Haber Ara