Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Rusya'da dev demiryolu köprüsü çalındı

Rusya'nın Ryazan Bölgesi'ndeki çelik köprü aniden ortadan kayboldu. Köprünün parçalarının hurda metal olarak dolar karşılığında satıldığı ortaya çıktı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-27 19:20:37

Rusya'da dev demiryolu köprüsü çalındı

Rus polisi, ülkenin batı kesiminde hurda olarak 15.000 doların biraz üzerinde bir fiyata satıldığı anlaşılan devasa metal demiryolu köprüsünün çalınmasını araştırıyor.

jv

Moskova'nın yaklaşık 200 km güneydoğusundaki Ryazan Bölgesi'nde, ağırlığı en az 60 ton olduğu tahmin edilen çelik köprünün gizemli bir şekilde kaybolması olayı ilk olarak Çarşamba günü yerel aktivist Svetlana Konovalova tarafından bildirildi.

Köprünün, mülkiyeti kanıtlamak için gereken tüm evraklarla birlikte yerel bir demir yolu şirketi tarafından özelleştirildiği belirtilirken, kimliği belirsiz bir grup insanın köprünün kimseye ait olmadığını belirten belgeler bulduğu ve köprüyü söktüğü iddia edildi.

Konovalova, köprü sahibinin daha sonra polisten olayı araştırmasını istediğini ve hırsızlar ile gerçek sahibinin birbirlerini tanıdıklarını ancak bir anlaşma yapamadıklarını belirtti.

Yerel polis departmanı daha öne yapılan bir açıklamada, bir haftadan uzun bir süre önce "kullanılmayan bir demir yolu köprüsünün metal yapısının kaybolması" hakkında bir şikayet aldığını doğruladı.

RT

Haber Ara