Dolar

33,9792

Euro

37,6520

Altın

2.795,82

Bist

9.521,04

Rusya'da IŞID bayrağı açarak isyan çıkardılar

Rusya devlet medyası, bugün Rusya'daki yüksek güvenlikli bir cezaevindeki tutukluların en az bir personeli öldürdüğünü ve diğerlerini rehin aldığını bildirdi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-23 18:02:42

Rusya'da IŞID bayrağı açarak isyan çıkardılar

X platformunda doğrulanmamış bir görüntü, Volgograd yakınlarındaki IK-19 cezaevinde IŞİD bayrağı tutan bir mahkumu gösteriyor

Sosyal medyada dolaşan görüntüler, Surovikino kasabasındaki IK-19 cezaevinde üç üniformalı cezaevi personelinin kanlar içerisinde hareketsiz yattığını, birinin boğazının kesildiğini gösteriyor. Dördüncü bir personel ise bir kapının girişinde dizlerinin üzerinde görülüyor.

IŞİD BAYRAĞI SALLADILAR

Başka bir videoda rehin alanların IŞİD bayrakları salladığı görülüyor. CNN her iki görüntüyü de doğrulamadı ve saldırganların motivasyonları veya kimlikleri hakkında resmi bir doğrulama yapılmadı.

Ekran Alıntısı_889

Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri, devlet ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, disiplin komisyonu toplantısında mahkumların cezaevi personelini rehin aldığını söyledi.

TASS'ın haberine göre, cezaevi yönetimi, "Cezaevi disiplin komisyonunun toplantısında, bazı ihlaller nedeniyle birkaç cezaevi çalışanı gözaltına alındı" açıklamasında bulundu.

TASS'a göre saldırıya en az üç tutuklu katıldı ve kurtarma operasyonu sürüyor.

photo_2024-08-23_16-26-59

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olayla ilgili bilgilendirildiği, resmi yayın kuruluşu RIA Novosti tarafından bildirildi.

Olay, Haziran ayında Rusya'da yaşanan bir diğer rehine olayının ardından yaşandı. O olayda, Rusya'nın güneyindeki Rostov-na-Donu kentindeki bir gözaltı merkezinde çalışan iki kişi, altı tutuklu tarafından saatlerce rehin tutulduktan sonra kurtarılmıştı.

Gözaltına alınanların IŞİD bağlantılı olduğu ve operasyonda öldürüldüğü belirlendi.

Kremlin yanlısı Telegram haber ajansı Mash tarafından paylaşılan fotoğraflar, cezaevi personelini yere yatırmış bıçaklı hapishane mahkumlarını gösteriyordu. Telegram'da paylaşılan doğrulanmamış videolarda, iddia edilen saldırganlar IŞİD grubuyla bağlantılı olduklarını ve Mart ayında Crocus Belediye Binası'ndaki terör saldırısının intikamını aldıklarını söylediler.

Volgograd Bölge Valisi Andrei Bocharov, daha önce yaptığı açıklamada dört cezaevi çalışanının hastaneye kaldırıldığını ancak 1.200'den fazla tutuklunun bulunduğu IK-19'daki ayaklanmanın kamu güvenliği açısından bir tehdit oluşturmadığını ileri sürmüştü.

CNNInternational, TheMoscowTimes

Haber Ara