Dolar

34,0103

Euro

37,8502

Altın

2.822,87

Bist

9.577,46

Şarapnel mi kurşun mu?

Trump'ın ne ile vurulduğu hala anlaşılamadı. FBI Direktörü, Donald Trump'ın miting sırasında suikast girişimi sırasında kurşunla vurulmamış olabileceğini öne sürdü. FBI suikasti iç terör eylemi olarak araştırıyor.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-25 11:44:46

Şarapnel mi kurşun mu?

FBI Direktörü Christopher Wray, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nin oturumunda, FBI'ın, saldırı sırasında eski başkanın kulağına tam olarak neyin çarptığını belirlemek için hâlâ çalıştığını söyleyerek, “Anladığım kadarıyla kulağını sıyıran şey ya bir kurşun ya da bir şarapnel parçasıydı" dedi.

Milletvekilleri tarafından FBI'ın, Butler, Pensilvanya'daki mitingde tetikçi Thomas Crooks tarafından ateşlenen sekiz kurşunun tamamının nereye atıldığını bilip bilmediği yönündeki bir soruya Wray: "Kulağına çarpan şeyin bir kurşun mu yoksa şarapnel mi olduğu konusunda bazı sorular var, bu yüzden şu anda burada oturduğum için, bu kurşunun otlağın yanı sıra başka bir yere de isabet etmiş olabileceğini bilmiyorum.”

Diğer yandan FBI, silahlı saldırı olayını bir iç terör eylemi olarak araştırıyor.

Müfettişler, Crooks'un hareketleri ve çevrimiçi faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bir zaman çizelgesi oluşturduklarını söylüyor ancak saldırının kesin nedeni veya Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'ın neden seçildiği hala belirsizliğini koruyor. Kurumun değerlendirmesi, Gizli Servis'in keskin nişancısı tarafından öldürülen Crooks'un tek başına hareket ettiği yönünde.

FBI, vurulmadan iki saatten fazla bir süre önce Crooks'un, cihazı canlı yayın yapmak ve görüntüleri izlemek için kullanarak miting sahnesinden yaklaşık 200 metre uzakta yaklaşık 11 dakika boyunca bir drone uçurduğunu söyledi. Drone'un kullanılması ise saldırı öncesindeki güvenlik ihlalleriyle ilgili soruları artıracak.

Sorumluluk Gizli Servis'te olduğundan FBI mitingin güvenliğinin sağlanmasında yer almadı.

Kaynak: standard.co.uk

Haber Ara