Dolar

33,9566

Euro

37,6961

Altın

2.821,74

Bist

9.685,49

Savcı 'tehlikeli kişi' ilan etti

İskoçya'da üst düzey bir savcı, George McDonald'ı 'kurbanlarını yıllarca akıl almaz travmalara ve kötü muameleye maruz bırakan tehlikeli bir birey' olarak nitelendirdi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-05 21:38:06

Savcı 'tehlikeli kişi' ilan etti

Kadınlara tahta parçasıyla vuran, silah doğrultan ve kulaklarından tutup kaldıran seri tacizciye 10 yıl hapis cezası verildi.

43 yaşındaki George McDonald, baskıcı, şiddet yanlısı ve cinsel taciz içeren davranışları nedeniyle üst düzey bir savcı tarafından "tehlikeli" olarak nitelendirildi.

Mahkemede, adamın 20 yıldan fazla bir süredir üç kadına nasıl davrandığı dinlendi.

Crown Office ve Savcılık Servisi (COPFS), McDonald'ın ilk kurbanına defalarca şiddet uyguladığını, bunlar arasında ona bir tahta parçasıyla vurmak, silah doğrultmak ve kulaklarından tutarak havaya kaldırmak gibi eylemler olduğunu söyledi.

Bir kadının hareketlerini izleyerek, telefonunu kırarak, mesajlarını okuyarak ve sosyal medya hesaplarını paylaşmaya zorlayarak onu kontrol altına aldığı öğrenildi.

McDonald'ın hem kendisini hem de ailesini öldürmekle tehdit ettiği, defalarca kadına saldırdığı, kafasına vurduğu ve yere sürüklediği belirtildi.

McDonald'ın ayrıca iki kadına çeşitli zamanlarda tecavüz ettiği ortaya çıktı.
COPFS, istismarların Argyll ve Bute'da Temmuz 1998 ile Eylül 2021 arasında gerçekleştiğini söyledi.

McDonald, Temmuz ayında Paisley Yüksek Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda 10 suçtan suçlu bulunmuştu.

Suçları arasında üç kez yaralama, iki kez tecavüz, çok sayıda cinsel saldırı ve tehdit edici veya kötü muamele yer alıyor.
Bugün Edinburgh Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada McDonald'a 14 yıl uzatılmış hapis cezası verildi; topluma geri dönmesi halinde ise 10 yıl hapis ve 4 yıl ehliyetsiz kalma cezası verilecek.

Ayrıca cinsel suçlular listesine süresiz olarak eklendi ve mağdurlarıyla iletişime geçmesi yasaklandı.

İskoçya Yüksek Mahkemesi'nin cinsel suçlarla ilgili mali savcısı Katrina Parkes, "George McDonald, kurbanlarını yıllarca akıl almaz travmalara ve kötü muameleye maruz bırakan tehlikeli bir kişidir. Bu kovuşturmanın mümkün olabilmesi, bu kadınların delil sunma cesareti sayesinde mümkün oldu. Umarım bu hüküm, İskoçya'da bu tür suçların yeri olmadığı mesajını verirken bir yandan da biraz olsun teselli verir." dedi.

Dedektif Müfettiş Cheryl Gebbie de mağdurların McDonald'ın suçlarını ihbar etmedeki gücünü överken "McDonald tacizci bir kişiydi ve bu davadaki kadınlara yaşattığı sıkıntı ve acıyı anlamak zor. O şimdi yaptıklarının sonuçlarına katlanacak." diye ekledi.

Kaynak: SkyNews

Haber Ara