Dolar

32,9449

Euro

35,7631

Altın

2.529,53

Bist

10.891,42

Siyonist rejim Suriye'nin liman şehrini vurdu

Suriye devlet haber ajansı SANA bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'nin Baniyas şehrine hava saldırısı düzenlediğinden şüphelenildiğini ve bunun bazı maddi kayıplara yol açtığını söyledi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-07-09 12:42:10

Siyonist rejim Suriye'nin liman şehrini vurdu

Suriye devlet haber ajansı SANA bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'nin Baniyas şehrine hava saldırısı düzenlediğinden şüphelenildiğini ve bunun bazı maddi kayıplara yol açtığını söyledi. SANA Ajansı, Suriye'nin hava savunma sistemlerinin bazı füzeleri yakaladığını ve düşürdüğünü söyledi. Saldırının ardından yangın çıktı.

Ajans, "Gece yarısını gece saat 00.20 sıralarında İsrail düşmanı, Baniyas'ın batısında Akdeniz yönünden hava saldırısı düzenleyerek Baniyas kenti yakınlarındaki noktalardan birini hedef alarak bazı maddi kayıplara yol açtı" dedi.

Diğer yandan bölge basını saldırının bölgedeki İran bağlantılı güçlerini hedef aldığını iddia etti.

Geçtiğimiz ayın 27'sinde İsrail işgali, Şam'ın güney bölgesindeki işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'ndeki birçok noktayı hedef alan bir hava saldırısı düzenlemişti.

O dönemde Suriye Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak iki kişinin şehit olduğunu, bir Suriyeli askerin yaralandığını ve bazı maddi kayıpların yaşandığını bildirmişti.

Hükümet kontrolündeki Baniyas şehri, Suriye'nin yakıt talebinin çoğunu sağlayan kritik bir petrol rafinerisine ev sahipliği yapıyor. İranlı tankerler sık ​​sık limanına yanaşıyor ve bunların bir kısmı son yıllarda şüpheli İsrail saldırılarına maruz kalıyor.

İsrail'in Suriye topraklarına yönelik işgal saldırıları ve askeri yetenekleri, Suriye'nin Direniş güçlerini destekleyen ve besleyen bir cephe olma rolü nedeniyle El Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlangıcından bu yana yoğunlaştı.

Kaynak: thenationalnews.com/english.almayadeen

Haber Ara