Starbucks'tan yapılan açıklamada, şirketin hedefine ulaşmak için küçük şehirlerde kahve dükkanları açmaya odaklanacağı ve ülkedeki iş gücünü ikiye katlayarak 8.600'e çıkaracağı belirtildi.
Starbucks'ın şu anda Hindistan'da 390 şubesi bulunuyor. Şirket, Hindistan'ın en tanınmış holdinglerinden birinin birimi olan Tata Consumer Products ile %50 ortaklığıyla 11 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor.
İlk şubesini Mumbai'de yerel mobilyalarla döşenmiş ve metropol görselleriyle süslenmiş iki katlı olarak açan Starbucks, Güney Hindistan filtre kahvesi ve şekerli sütlü çay ve baharatların bir karışımı olan "Hint esintili" olarak adlandırdığı içecekler sunuyor.
Bu hafta Hindistan'a yaptığı ziyaret sırasında konuşan Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan, Hindistan'ın "Starbucks'ın dünyada en hızlı büyüyen pazarlarından biri" haline geldiğini söyledi.
STARBUCKS'IN ÇİN'DEKİ HEDEFLERİ
Büyüyen orta sınıfıyla Güney Asya ülkesi, özellikle Çin'in zayıf tüketici talebi de dahil olmak üzere bir dizi ekonomik sorunla boğuştuğu bir dönemde, Batılı şirketler için önemli bir pazar haline geliyor.
Ancak Çin'deki yavaşlamaya rağmen Çin hâla Starbucks'ın en büyük ve en hızlı büyüyen yurtdışı pazarı konumunda. Şirket, şu anda yaklaşık 6.500 olan Çin'deki şube sayısını 2025 yılına kadar 9.000'e çıkarmayı hedefliyor.
Geçen yıl Starbucks, Çin'in doğu kesimindeki yeni bir kampüse 200 milyon dolardan fazla para harcadı. Eylül ayındaki açılış sırasında şirket, bunun ABD dışında bir kahve üretim ve dağıtım merkezi için şimdiye kadar yaptığı en büyük yatırım olduğunu açıkladı.
Kaynak: CNN